Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν με πάταγο – Donbass, Kursk, F-16 τα σύμβολα της ήττας της Ουκρανίας – Σοκάρει Γάλλος Στρατηγός: Η Ρωσία νίκησε

Καταρρέουν με πάταγο – Donbass, Kursk, F-16 τα σύμβολα της ήττας της Ουκρανίας – Σοκάρει Γάλλος Στρατηγός: Η Ρωσία νίκησε
Dominique Delavard (Γάλλος Στρατηγός): Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά σε στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, είναι αναπόφευκτο - John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Δύο οι επιλογές της Ουκρανίας ή θα χάσουν νέα εδάφη ή θα παραδοθούν
(upd 31) Τελικά πέρασαν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 σχεδόν 2,5 χρόνια και το αποτέλεσμα της Ουκρανικής σύγκρουσης είναι ξεκάθαρο, η Ρωσία δεν νίκησε απλά την Ουκρανία αλλά νίκησε όλο το ΝΑΤΟ…
Αποδείχθηκε ότι το αήττητο ΝΑΤΟ είναι μια υπερτιμημένη φούσκα…
Το Donbass όπου οι Ουκρανοί καταρρέουν και υποχωρούν άρον – άρον και τα F-16 που δεν πρόλαβαν να εμφανιστούν στον Ουκρανικό Ουρανό καταρρίφθηκαν θα αποτελέσουν τα βασικά σύμβολα της ήττας της Ουκρανίας.
Ο κορυφαίος Γάλλος Στρατηγός Dominique Delavarde αποκαλύπτει ο Ουκρανικός στρατός στο Donetsk καταρρέει και αυτό θα οδηγήσει σε μια μεγαλειώδη νίκη για την Ρωσία… πρέπει να το παραδεχθούμε.
Στο Kusk συμβαίνει το εξής απίστευτο… οι Ουκρανοί προέλασαν χωρίς να κατασκευάσουν οργανωμένες άμυνες και τώρα οι Ρώσοι τους διαλύουν και υποχωρούν κακήν κακώς.
Από τις 6 Αυγούστου που ξεκίνησε η εισβολή στο Kursk έως τις 31 Αυγούστου 2024 δηλαδή 25 ημέρες ο Ουκρανικός στρατός έχασε 8.100 στρατιώτες επίλεκτους και… κρατηθείτε 700 τεθωρακισμένα και 250 μηχανοκίνητα οχήματα δηλαδή συνολικά σχεδόν 1.000 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα…
Οι απώλειες αυτές είναι καταστροφικές.
Εν τω μεταξύ ο πρώην αξιωματικός της CIA και έμπειρος αναλυτής Scott Ritter προειδοποιεί ότι εάν η Ουκρανία χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ η κατάληξη θα είναι... ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος.

Ritter (Πρώην CIA): Εάν η Ουκρανία χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ, τότε θα ακολουθήσει πυρηνικός πόλεμος

Ο κόσμος οδεύει ολοταχώς σε μία πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι πλέον πολύ πιθανό να αποδειχθεί μοιραία.
Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από την Ουάσινγκτον μπορεί να ερμηνευθεί από τη Μόσχα ως άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε ρωσικό έδαφος.
Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προοίμιο μιας «μεγαλύτερης στρατιωτικής εισβολής» με σκοπό την επίτευξη του απώτερου στόχου των ΗΠΑ, «τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», εξηγεί ο Scott Ritter, πρώην στέλεχος της CIA και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.
«Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι ως πυρηνική δύναμη, όχι μόνο δεν θα νικηθεί, αλλά δεν μπορεί να ηττηθεί στρατηγικά - γιατί αν υπήρχε μια τέτοια πιθανότητα, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ μα ποτέ.
Αυτό σημαίνει ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο», επισημαίνει.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Νόμιμη η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι 

Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξή του στην Die Welt.
«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν περιορίζεται στα σύνορα», είπε ο Jens Stoltenberg, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες, ο εξοπλισμός και οι στρατιωτικές βάσεις θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Δήλωσε επίσης ότι η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι γεμάτη κινδύνους.
«Αλλά είναι απόφαση της Ουκρανίας πώς θα αμυνθεί», κατέληξε.
Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στις συνοριακές περιοχές της περιοχής του Kursk, μονάδες του ρωσικού στρατού κατέστρεψαν περισσότερους από 7.800 ουκρανούς στρατιωτικούς, 75 άρματα μάχης, 36 οχήματα μάχης πεζικού, 64 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 15 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων...
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα των Ουκρανών μαχητών και την πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι επιτιθέμενος στην περιοχή Kursk, το Κίεβο ήθελε να εκτρέψει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από άλλες κατευθύνσεις - κυρίως από το Pokrovsk.

Η Ουκρανία παρέδωσε στις ΗΠΑ τη λίστα με τους ρωσικούς στόχους που θέλει να χτυπήσει με ATACMS

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov παρέδωσε σε ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους μια λίστα ρωσικών στόχων που θέλει να χτυπήσει η Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και άλλους δυτικούς αξιωματούχους.
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι περιορισμοί στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας πνίγουν την πολεμική του προσπάθεια.
Οι ΗΠΑ μέχρι πρότινος έλεγαν πως η άρση των περιορισμών στα ουκρανικά χτυπήματα θα κλιμακώσει την σύγκρουση,
«Εξηγήσαμε τι είδους δυνατότητες χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους πολίτες από τον τρόμο που μας προκαλούν οι Ρώσοι, οπότε ελπίζω να μας ακούσουν», είπε ο Umerov στο CNN.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κατάλογος περιλαμβάνει αεροδρόμια που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός για να εξαπολύσει χτυπήματα κατά πληθυσμιακών κέντρων σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Οι στόχοι της λίστας βρίσκονται εντός της εμβέλειας των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και το Κίεβο επιμένει στην άρση των περιορισμών στη χρήση των ATACMS για την προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του, πρόσθεσε ο Umerov.
«Σκοτώνουν τους πολίτες μας.
Γι' αυτό θέλουμε να τους αποτρέψουμε, θέλουμε να τους σταματήσουμε, δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην αεροπορία τους να πλησιάσει τα σύνορά μας για να βομβαρδίσει τις πόλεις», είπε ο Ουκρανός υπουργός.
Τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους ακριβώς απέναντι από τα σύνορα, αλλά διατήρησαν την απαγόρευσή τους για επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας όπως οι ATACMS.


Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δυσάρεστες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για τους Ουκρανούς

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov προειδοποίησε όσους προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται πιο δυσάρεστες για αυτούς όσο περνάει ο καιρός.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναφέρθηκε σε πιθανές διαπραγματεύσεις πριν από ενάμιση χρόνο.
Είπε ότι δεν είχαμε τίποτα εναντίον τους...
Οι αντίπαλοι πρέπει να καταλάβουν ότι όσο περισσότερο αργούν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συμφωνήσουμε σε οτιδήποτε.
Ήταν εύκολο να συμφωνήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης αλλά η Ουκρανία δεν το ήθελε», είπε ο Lavrov σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RT για το ντοκιμαντέρ Bridges to the East.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Χωρίς συμφωνία η ΕΕ στο αίτημα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα για χτυπήματα βαθειά στην Ρωσία

Αξιωματούχοι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνεχίζουν να εκφράζουν αποκλίνουσες απόψεις σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από την Ευρώπη για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε στις 30 Αυγούστου ότι η απόφαση για άρση τέτοιων περιορισμών εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ ξεχωριστά, καθώς δεν έχουν προμηθεύσει όλα τα κράτη της ΕΕ στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Petr Pavel δήλωσε στις 30 Αυγούστου ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τα όπλα που της παρέχει η Δύση σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Hanno Pevkur προέτρεψε τους δυτικούς εταίρους να άρουν τους περιορισμούς στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Pawel Zalewski δήλωσε στις 30 Αυγούστου ότι η Πολωνία υποστηρίζει την άρση των περιορισμών στην ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από την Πολωνία.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στις 29 Αυγούστου ότι η Ιταλία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από την Ιταλία για χτυπήματα κατά στρατιωτικών στόχων στο ρωσικό έδαφος καθώς ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ιταλία βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ιταλία φέρεται να προμήθευσε την Ουκρανία με πυραύλους Storm Shadow.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τα Storm Shadows που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για χτυπήματα στη Ρωσία, αλλά οι απαγορεύσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο να το κάνει μονομερώς.
Η άρνηση της Ιταλίας να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το Storm Shadows που παρέχεται από την Ιταλία για τέτοιου είδους χτυπήματα υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να πρέπει να συμμορφωθούν με διαφορετικούς κανόνες για τη χρήση του ίδιου τύπου πυραύλου ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Η Ρωσία ζητά επίσημα από τον ΟΗΕ να καταδικάσει την ουκρανική επίθεση με πυρομαχικά διασποράς από Vampire στο Belgorod

Η Ρωσία ζήτησε επισήμως από τον ΟΗΕ να καταδικάσει απερίφραστα τον βομβαρδισμό της περιοχής του Belgorod από τις ουκρανικές δυνάμεις.
«Χθες (30/8), το καθεστώς του Κιέβου διέπραξε ένα ακόμη αιματηρό έγκλημα κατά του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας, βομβαρδίζοντας το Belgorod και την ευρύτερη περιοχή με πυρομαχικά διασποράς από τον εκτοξευτή πυραύλων Vampire, τσέχικης κατασκευής.
Ως αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων 7 παιδιά», αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση.
«Απαιτούμε από τη Γραμματεία του ΟΗΕ και άλλους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή τη βάρβαρη πράξη, αποφεύγοντας τις άνανδρες γενικόλογες διατυπώσεις τους.
Η ρωσική αποστολή επισήμανε επίσης την υποκρισία της Δύσης και την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Dominique Delavard (Γάλλος Στρατηγός): Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά σε στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, είναι αναπόφευκτο

Τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν τους στόχους τους στην κατεύθυνση του Kursk και τώρα χάνουν εδάφη στο Donbass ακόμη πιο γρήγορα, γεγονός που καθιστά τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση αναπόφευκτη, τόνισε πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αξιολόγησης Δεδομένων και Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο Διαστρατιωτικό Αρχηγείο των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Dominique Delavarde.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να επιτύχουν βραχυπρόθεσμες τακτικές νίκες στρατιωτικά και στα μέσα ενημέρωσης ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, αλλά αυτή η επιχείρηση έχασε το νόημά της λόγω του γεγονότος ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εκτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το Donbass.
Επιπλέον, η Ρωσία έχει αυξήσει την πίεση σε αυτή την περιοχή, από όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) μόλις απέσυραν ορισμένες μονάδες για την επιχείρηση στην περιοχή του Kursk.
«Στο Donbass, οι Ρώσοι προχωρούν όλο και βαθύτερα σε Ουκρανικό έδαφος, ο προφανής στόχος τους αυτή τη στιγμή είναι η περιοχή Pokrovsk (το Ρωσικό όνομα για την περιοχή Krasnoarmeysky) που είναι η καρδιά της ουκρανικής επιμελητείας.
Σε ολόκληρο το μέτωπο του Donbass, κάποια στιγμή θα υπάρξει ολική κατάρρευση, μια σημαντική κατάρρευση του μετώπου, που θα επιταχύνει τη νίκη της Ρωσίας, σε κάθε περίπτωση, αυτή η νίκη είναι αναπόφευκτη, είναι μαθηματικά δικαιολογημένη και θα συμβεί παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Γάλλος στρατηγός Dominique Delavarde.
Ο στρατηγός Delavard σημείωσε ότι η βοήθεια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είναι ατελείωτη.
Ανέφερε το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον γερμανικό προϋπολογισμό για το 2025, περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δηλαδή το 50% του ποσού του 2024.
Ο στρατηγός Dominique Delavarde υπενθύμισε επίσης ότι η Πολωνία, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, είχε ήδη μεταφέρει στην Ουκρανία όλα τα όπλα που μπορούσε να προμηθεύσει.

Jeffrey Sachs (Καθηγητής Columbia): Με ένα τηλεφώνημα τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η ουκρανική σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί με μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος θα εγκαταλείψει την ιδέα της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Αμερικανός οικονομολόγος, διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Columbia, καθηγητής Jeffrey Sachs, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Tucker Carlson
«Ο Trump έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε μια μέρα.
Αυτό δεν είναι ένα ωραίο ρητορικό εργαλείο.
Ο πόλεμος θα τελειώσει τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάρει το τηλέφωνο, θα καλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Putin και θα πει: «Η επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν κακή ιδέα», τόνισε ο Jeffrey Sachs.
«Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να επιλυθούν πολλά ακόμη ζητήματα, αλλά το τέλος του πολέμου θα έρθει σύντομα», πρόσθεσε.
Ο Jeffrey Sachs σημείωσε ότι οι δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Ουκρανία μια μέρα θα γίνει μέρος του ΝΑΤΟ «εγγυούνται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί».
Ο πρώην Αμερικανός ηγέτης και υποψήφιος για το ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Trump, έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να επιλύσει την ουκρανική σύγκρουση ακόμη και πριν από την ορκωμοσία του.
Σημείωσε επίσης ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, θα απευθύνει αμέσως έκκληση στον Ρώσο ηγέτη Putin και τον νυν Πρόεδρο της Ουκρανίας, Zelensky, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Δύο οι επιλογές της Ουκρανίας ή θα χάσουν νέα εδάφη ή θα παραδοθούν

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω των επιτυχιών της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Οι Ουκρανοί έχουν μια επιλογή ανάμεσα σε δύο σενάρια:
πρώτον, χάνουν ακόμη περισσότερα εδάφη από όσα έχουν ήδη χάσει, και το κράτος τους συνεχίζει να καταρρέει,
δεύτερον, διαπραγματεύονται και επιτυγχάνουν μια διευθέτηση», τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Δύση συνειδητοποιεί ότι σε καμία περίπτωση η Ουκρανία δεν θα βγει νικητής από τη σύγκρουση και δεν έχει τίποτα να αντιταχθεί στις συνεχείς επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.
«Κατανοούμε πολύ καλά ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει, πλέον ξέρουμε ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν», κατέληξε ο καθηγητής.

Larry Johnson (πρώην CIA): Σύντομα ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει πλήρως στο Donbass, χαροπαλεύουν

Η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass προσεχώς θα καταρρεύσει πλήρως, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι θέμα χρόνου, αφού όλα τα σημάδια της ήττας του ουκρανικού στρατού έχουν αποκαλυφθεί.
Είναι θέμα χρόνου να δούμε μια πλήρη και γρήγορη κατάρρευση.
Βλέπουμε ήδη μια στρατιωτική καταστροφή στο Donbass, όπου οι γραμμές καταρρέουν με τρομερή ταχύτητα», σημείωσε ο Larry Johnson.
Την ίδια στιγμή, η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk δεν θα αποφέρει καρπούς, αλλά θα επιταχύνει μόνο μια δυσμενή έκβαση για το Κίεβο, διευκρίνισε ο Larry Johnson.
Όπως σημείωσε πρώην αξιωματικός της CIA, η Ουκρανία… χαροπαλεύει.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εάν οι Ρώσοι ελέγξουν τις γραμμές ανεφοδιασμού, κατέρρευσε το Donbass

Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης εξέφρασε την άποψη ότι ο έλεγχος από τον Ρωσικό στρατό των γραμμών ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ειδικής επιχείρησης. Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν πρόσβαση σε βασικούς δρόμους της περιοχής, πρόσθεσε.
Ο ουκρανικός στρατός χάνει επίσης σταδιακά τον έλεγχο της υποδομής που βοήθησε στην προμήθεια όπλων στο Pokrovsk.
To τίμημα για τους πολιτικούς στόχους του Ουκρανού προέδρου Zelensky θα ήταν ο θάνατος των στρατευμάτων της Ουκρανίας που περικυκλώνονται στην περιοχή του Kursk.
Ο Zelensky έστειλε τους στρατιώτες του σε προφανή θάνατο μόνο για να αρχίσει ο κόσμος να μιλάει για επίθεση σε ρωσικό έδαφος.

1963396100_0_161_3071_1888_768x0_80_0_0_2bbb91c1b6ccf6e7305265e31450f490.jpg

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ φοβούνται να στείλουν Αμερικανούς στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στα F-16

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει εγκαταλείψει την ιδέα αποστολής αμερικανικού πολιτικού προσωπικού στην Ουκρανία για τη συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, και αντ' αυτού αναμένεται ότι η ΕΕ θα αναλάβει την ευθύνη για την συντήρηση των μαχητικών αεροπλάνων, ανέφερε η Wall Street Journal.
Η κυβέρνηση Biden απέρριψε μια πρόταση στρατιωτικών για αποστολή αμερικανών εκπαιδευτών στην Ουκρανία για τη συντήρηση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέτασε μια πρόταση να στείλει πολιτικό προσωπικό στην Ουκρανία για να συντηρήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άλλα όπλα, αλλά η CIA και άλλοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο προς το παρόν….
Αναφέρεται ότι κάθε ελπίδα στηρίζεται στους Ευρωπαίους, οι οποίοι θα αναλάβουν, αν όχι όλη, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την συντήρηση του F-16.
Νωρίτερα, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-16 που παρείχε η Δύση συνετρίβη στην Ουκρανία λόγω σφάλματος πιλότου.
Το ουκρανικό μέσο Strana ανέφερε ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε έναν πιλότο μάχης που εκπαιδεύονταν στο F-16.
Ο πιλότος Alexey Mes, σύμφωνα με τη νεκρολογία του, σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου 2024 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης. Αργότερα, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, μια ειδική επιτροπή ερευνά τα αίτια της συντριβής.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός) : Η Ουκρανία θα χάσει όλα τα F-16 και όλους τους πιλότους

Η συντριβή του F-16 σε ουκρανικό έδαφος υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να χάσουν όλα τα Αμερικανικά μαχητικά και πιλότους, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Αν, με κάθε χτύπημα και κάθε μάχη, χάνονται F-16 με ανθρώπους αυτού του επιπέδου - σε τελική ανάλυση, αυτός ο πιλότος έπρεπε να εκπαιδευτεί - τότε δεν θα υπάρχουν αρκετά F-16 και δεν θα έχουμε τόσους πολλούς πιλότους, οδηγούμαστε σε πλήρη καταστροφή», τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, αυτό το περιστατικό δείχνει όχι μόνο την πλήρη αδυναμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την ασφάλεια, αλλά και την αναξιοπιστία των αρχών, που προσπάθησαν να κρύψουν τις λεπτομέρειες του τι συνέβη.
Η βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου Maryana Bezuglaya, επικαλούμενη δικά της στοιχεία, είπε ότι το μαχητικό F-16 που παραδόθηκε στην Ουκρανία καταρρίφθηκε από το σύστημα αεράμυνας Patriot των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων, ωστόσο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ρίχνει όλη την ευθύνη στον αποθανόντα πιλότο, ο οποίος φέρεται να «έχασε τον έλεγχο».

Παραίτησαν τον Nikolai Oleschuk από αρχηγό αεροπορίας και εκείνος απάντησε με φράση του… στρατηγού Valery Zaluzhny

Ο πρώην – πλέον - διοικητής της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Nikolai Oleshchuk απάντησε στην απόλυσή του με ένα απόσπασμα του πρώην αρχιστράτηγου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny.
«Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για εμάς, σίγουρα δεν θα ντρεπόμαστε - Valery Zaluzhny», έγραψε ο αξιωματικός στο Telegram.
Την Παρασκευή, ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για την απόλυση του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Nikolai Oleshchuk.
Αργότερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο Ανώτατος Διοικητής Alexander Syrsky διόρισε τον Αντιστράτηγο Anatoly Krivonozhko στη θέση αυτή με διάταγμα.
Στις 29 Αυγούστου 2024, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο παραδέχτηκε την απώλεια του μαχητικού F-16.
Η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε προηγουμένως ότι το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-16 που παρείχε η Δύση συνετρίβη στην Ουκρανία λόγω σφάλματος πιλότου.

Wingmen for Ukraine: Ο πιλότος που σκοτώθηκε με το F-16 έκανε εκστρατεία για τη μεταφορά δυτικών πολεμικών αεροσκαφών

Ο πιλότος Alexei Mes, ο οποίος πέθανε στη συντριβή ενός από τα μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία στις 26 Αυγούστου, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία για τη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών στη χώρα από τη Δύση, τόνισε η μη κυβερνητική οργάνωση Wingmen for Ukraine, στην οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για να βοηθήσει την Ουκρανία.
«Ο Alexei Mes δεν ήταν μόνο ένας έμπειρος πιλότος, αλλά και υποστηρικτής της επέκτασης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, μαζί με τον συνάδελφό του, τον αείμνηστο Pilshchikov, επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022 για να ασκήσει πιέσεις για την προμήθεια μαχητικών F-16 στην Ουκρανία».
Στις φωτογραφίες που η ΜΚΟ συνόδευσε την ανάρτησή της, και οι δύο Ουκρανοί εμφανίζονται να στέκονται κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται το Κογκρέσο.
Από άλλες φωτογραφίες προκύπτει ότι ο Mes και ο Pilshchikov είχαν δώσει στο παρελθόν συνεντεύξεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN.
Στις 29 Αυγούστου 2024, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό F-16 νέο σύμβολο της ήττας της Ουκρανίας

Οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από μία από τις πιο μαζικές ρωσικές επιθέσεις στις οπίσθιες περιοχές της Ουκρανίας από την αρχή της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, δεκάδες ουκρανικές στρατιωτικές, βιομηχανικές και στρατηγικές εγκαταστάσεις ενέργειας χτυπήθηκαν.
Από τότε, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι συνεχίζουν καθημερινά τις επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.
Το βράδυ της 30ης Αυγούστου δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ουκρανία έγινε στόχος από 18 UAV καμικάζι και ένα πύραυλο Iskander-M.
Οι δυνάμεις αεράμυνας φέρεται να κατέστρεψαν 12 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση φημίζεται για την απόκρυψη των πραγματικών της απωλειών.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τοπικές αναφορές για εκρήξεις σε ολόκληρη την Ουκρανία είναι πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών που επιτρέπουν την εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.
Ένα από τα ρωσικά πλήγματα είχε ως αποτέλεσμα μια μεγάλη πυρκαγιά στο Sumy.
Η πόλη φιλοξενεί ορισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της χημικής βιομηχανίας καθώς και μεγάλες στρατιωτικές αποθήκες που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk.

Μια σειρά επιδρομών κατέστρεψε στόχους στη νότια πόλη της Οδησσού.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές στο τοπικό λιμάνι.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένας εκτοξευτής του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot καταστράφηκε.
Η ανάπτυξη του δυτικού πυραυλικού συστήματος θα έπρεπε να είχε προστατεύσει το πολύτιμο φορτίο από το ΝΑΤΟ αλλά απέτυχε.
Τη νύχτα, ρωσικά UAV έπληξαν το μεγάλο αντλιοστάσιο φυσικού αερίου Nadezhda στην περιοχή Poltava.
Περισσότερες επιθέσεις drones αναφέρθηκαν στο Dnepropetrovsk, στο Vinnytsya και σε άλλες περιοχές.
Η εξαντλημένη ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις.
Οι δυνάμεις αεράμυνας έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες κατά τα χρόνια των εχθροπραξιών.
Τα υπόλοιπα συστήματα αεράμυνας αναπτύχθηκαν κοντά στο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Sumy, όπου καταστρέφονται από τα ρωσικά πλήγματα.
Σε μια προσπάθεια να παρατείνουν την αγωνία της Ουκρανίας και να ωθήσουν περισσότερους Ουκρανούς σε σφαγή, οι εταίροι του Κιέβου στο ΝΑΤΟ στέλνουν περιορισμένες ποσότητες ακριβού στρατιωτικού εξοπλισμού τους στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα είναι λίγα μαχητικά F-16 που τέθηκαν σε υπηρεσία στην Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.
Τα αεροσκάφη φέρεται να έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν την αεράμυνα, αλλά προφανώς αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν το έργο.
Η Ουκρανία έχασε ένα από τα πρώτα νέα μαχητικά αεροσκάφη της σε μια από τις πρώτες της αποστολές.
Σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ένα F-16 συνετρίβη ως αποτέλεσμα λάθους πιλότου.
Ουκρανίδα βουλευτής, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι καταρρίφθηκε από σύστημα Patriot.
Θα μπορούσε επίσης να είχε καταστραφεί από ρωσικό χτύπημα στο αεροδρόμιο που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ανεξάρτητα από το πώς καταστράφηκε το πρώτο F-16, είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον ουκρανικό στρατό, το καθεστώς του Κιέβου και τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ.

Η καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk

Από τις 6 Αυγούστου που ξεκίνησε η εισβολή στο Kursk έως τις 31 Αυγούστου 2024 δηλαδή 25 ημέρες ο Ουκρανικός στρατός έχασε 8.100 στρατιώτες επίλεκτους και… κρατηθείτε 700 τεθωρακισμένα και 250 μηχανοκίνητα οχήματα δηλαδή συνολικά σχεδόν 1.000 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα…
Οι απώλειες αυτές είναι καταστροφικές.

Από την έναρξη των μαχών στην περιοχή του Kursk, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 8.100 στρατιώτες,
75 άρματα μάχης,
36 οχήματα μάχης πεζικού,
64 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
507 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
235 μηχανοκίνητα οχήματα, 53 πολλαπλά πυροβόλα πυροβόλα, 15 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων
4 εκτοξευτών HIMARS,
11 συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.

Οι Ρώσοι με χτύπημα πυροβολικού κατέστρεψαν καμουφλαρισμένο οχυρό των Ουκρανών στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα προπύργιο των Ουκρανών στο Kursk, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (31/6/2024).
Η ρωσική ομάδα μάχης Βορράς με εναέρια αναγνώριση εντόπισε οχυρό των Ουκρανών εξοπλισμένο και καμουφλαρισμένο σε δασική ζώνη.
Με χτύπημα πυροβολικού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το οχυρό και εξόντωσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Το πυροβολικό της βόρειας ομάδας μάχης έπληξε επίσης θέσεις πεζικού των Ουκρανών.

Alaudinov (Akhmat): Τάγμα της 80ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας καταστράφηκε

Το νέο τάγμα της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που εμφανίστηκε στην κατεύθυνση του Kursk, «υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές», οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat. αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Alaudinov.
«Ένα νέο τάγμα της 80ης ταξιαρχίας (AFU) εμφανίστηκε εδώ, υπέφερε πολύ άσχημα» τόνισε ο Alaudinov.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο... το Donbass καταρρέει, ο Ουκρανικός στρατός υποχωρεί

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Kirovo

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό στο Kirovo στο Donetsk, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (31/8/2024).
«Μονάδες της ομάδας μάχης Κέντρο κατέλαβαν τον οικισμό Kirovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και συνεχίζουν να προελαύνουν βαθιά στην άμυνα του εχθρού», ανέφερε η Μόσχα.
Εν τω μεταξύ τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν τέσσερις επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης κατερρίφθησαν έξι κατευθυνόμενες γαλλικές βόμβες Hammer, έξι πυραύλους Vampire και 48 drones.

Οι Ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στο Svatove κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 30 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Αυγούστου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να υψώνουν μια ρωσική σημαία στο κέντρο του Stelmakhivka (βορειοδυτικά του Svatove), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 29 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Stelmakhivka και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov συνεχάρη στοιχεία του 423ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου (4η Μεραρχία Αρμάτων, 1η Στρατιά Αρμάτων Φρουράς [GTA], Στρατιωτική Περιφέρεια Μόσχας [MMD]) για την κατάληψη του οικισμού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 1,65 χιλιόμετρα βαθιά δυτικά του Pishchane (βορειοδυτικά του Svatove) και σε χωράφια βορειοδυτικά του Berestove (βορειοδυτικά του Svatove).

Έφθασαν στο Pokrovsk οι Ρώσοι… είναι κοντά σε μεγάλη στρατηγική όχι απλά τακτική νίκη

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 30 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 29 Αυγούστου δείχνουν στοιχεία του 60ου Ρωσικού Τάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων «Somali» να υψώνουν μια σημαία στην περιοχή βορειοανατολικά του Karlivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Αυγούστου δείχνουν στοιχεία της ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων να τοποθετούν μια σημαία στις κατοικίες δυτικά της Karlivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε αυτές τις περιοχές.
Περαιτέρω γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη νοτιοδυτική Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk), την Karlivka και τη Halytsynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχώρησαν βορειοδυτικά της Novohrodivka, νοτιοανατολικά της Karlivka, βόρεια της Halytsynivka, νότια της Memryk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και 550 μέτρα βαθιά εντός της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Memryk.

Φόβος για τον χειμώνα και το γενικό black out που έρχεται – Πάνω από 400.000 Ουκρανοί φεύγουν από τη χώρα

Μέχρι το τέλος του 2024, περίπου 400.000 Ουκρανοί θα εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω προβλημάτων με την ηλεκτρική ενέργεια, υποστηρίζει το Bloomberg.
Σημειώνει ότι οι κάτοικοι της χώρας θα βυθιστούν στο σκοτάδι τον χειμώνα εν μέσω επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές.
Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι η χώρα θα βυθιστεί στο σκοτάδι αυτό το χειμώνα εν μέσω επιθέσεων στην ενεργειακή της υποδομή.
Η ουκρανική κυβέρνηση ενίσχυσε την πίεση διπλασιάζοντας σχεδόν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο, πυροδοτώντας την οργή των πολιτών.
Η αδυναμία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα θα μπορούσε να μειώσει την ήδη εξασθενημένη υποστήριξη προς την ουκρανική κυβέρνηση, επισημαίνει το Bloomberg.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της περιοχής Zaporozhye, Yevgeny Balitsky, δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει επαρκείς δυνάμεις και μέσα για να καταστρέψει πλήρως την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, εάν το επιθυμεί .

UAF_Kursk_Incursion_August_30_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_30_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_30_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_30_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_30_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης