Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό ο Zelensky: Θα καταρρεύσουν 4 περιοχές, να χτυπηθεί η Ρωσία με πυραύλους – Επιθετική προέλαση Ρώσων με 200 μάχες

Σε πανικό ο Zelensky: Θα καταρρεύσουν 4 περιοχές, να χτυπηθεί η Ρωσία με πυραύλους – Επιθετική προέλαση Ρώσων με 200 μάχες
H Ρωσική πολεμική μηχανή είναι πιο κοντά από ποτέ σε στρατηγική νίκη στην Ανατολική Ουκρανία ή Donbass και ο Ουκρανικός στρατός πιο κοντά από ποτέ σε ολική κατάρρευση
(upd 10)Το Καθεστώς της Ουκρανίας υπό τον Zelensky εκ των πραγμάτων θα αναγνώριζε τις μεγάλες επιτυχίες των Ρώσων στο ανατολικό μέτωπο…
H Ρωσική πολεμική μηχανή είναι πιο κοντά από ποτέ σε στρατηγική νίκη στην Ανατολική Ουκρανία ή Donbass και ο Ουκρανικός στρατός πιο κοντά από ποτέ σε ολική κατάρρευση.

Έτσι λοιπόν αποκάλυψε αυτό που καθημερινά παρουσιάζει το bankingnews ότι 4 βασικές περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Κατά τον Zelensky σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι κατευθύνσεις Kramatorsk, Kupyansk, Toretsk και Pokrovsk.
Ειδικά στο Pokrovsk ο Zelensky αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι υπερβολικά δύσκολη και θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα…
Οι Ρώσοι στον αντίποδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν αυξήσει την επιθετική τους προέλαση σε 8 διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν είναι τυχαίο ότι στην Ανατολική Ουκρανία διεξάγονται 200 μάχες την ημέρα (ναι καλά διαβάσατε 200 μάχες την ημέρα).

Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν
-Στο Kursk η Ουκρανική εισβολή απέτυχε και οι Ρώσοι τους συντρίβουν
-Στο Kupyansk οι Ρώσοι κερδίζουν νέα εδάφη
-Στην κατεύθυνση Kramatorsk δέχονται ισχυρές πιέσεις οι Ουκρανοί 
-Η πόλη Chasiv Yar
έχει καταρρεύσει οι Ρώσοι μπήκαν στην πόλη
-Η πόλη Toretsk έχει καταρρεύσει οι Ρώσοι ήδη διεξάχουν μάχες εντός της πόλης
-Οι Ρώσοι έφθασαν στην ύψιστης σημασίας πόλη Pokrovsk... η απώλεια του Pokrovsk θα είναι στρατηγική ήττα τεράστιας κλίμακας για τους Ουκρανούς
-Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Kurakhovo

-Η κατεύθυνση Ugledar έχει αναθερμανθεί και οι Ρώσοι κέρδισαν σημαντικά εδάφη...
Οι Ουκρανοί ζητούν να πάρουν έγκριση να χτυπήσουν Ρωσικούς στόχους ακόμη και στην Μόσχα αλλά η Δύση ακόμη δειλιάζει… αλλά το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος θα συμβεί…το μοιραίο. 
Οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν με πυραύλους την Ρωσία και οι Ρώσοι απλά θα τους διαλύσουν... κανένα δυτικό όπλο δεν μπορεί να λυγίσει την Ρωσία.

Η Ρωσία θα χτυπήσει με τακτικά πυρηνικά όπλα εάν ένας πύραυλος χτυπήσει Ρωσικό έδαφος αφού θα θεωρήσει ότι η Δύση επιτίθεται στην Ρωσία και όχι οι κατεστραμμένοι Ουκρανοί.
Εν τω μεταξύ η Washington Post προειδοποιεί για κατάρρευση των Ουκρανών στο μέτωπο του Kursk ενώ η Telegraph τονίζει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν περικύκλωση στο Toretsk και Kurakhovo...

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 158 ουκρανικά UAV σε 15 περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας 1/9/2024

 Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 158 ουκρανικά UAV σε 15 περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Τα drones καταστράφηκαν και αναχαιτίστηκαν στις ακόλουθες περιοχές:

πάνω από τις περιοχές
Kursk - 46 UAV
Bryansk - 34
Voronezh - 28
Belgorod - 14
Ryazan - 8.
Μόσχα - 9
Kaluga - 5
Lipetsk - 4
Tula - 3
Tambov - 2

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Κινδυνεύουν 4 περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, μεγάλη πίεση στο Pokrovsk

Ο Vladimir Zelensky δήλωσε ότι λόγω των ενεργών εχθροπραξιών στις κατευθύνσεις Kramatorsk, Kupyansk και Toretsk, έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και η πιο δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς μαχητές είναι στον τομέα του Pokrovsk.
«Σήμερα μίλησα με τον αρχιστράτηγο Alexander Syrsky για το Pokrovsk (το καθεστώς του Κιέβου μετονόμασε το Krasnoarmeysk σε Pokrovsk) – μεγάλες ρωσικές επιθέσεις διεξάγονται στις κατευθύνσεις Kramatorsk, Toretsk, Kupyansk.
Σχεδόν 200 μάχες διεξάγονται κάθε μέρα σε όλο το μέτωπο», είπε ο Zelensky.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Novozhelannoye προς την κατεύθυνση του Pokrovsk, επίσης απελευθερώθηκε ο στρατηγικά σημαντικός οικισμός Konstantinovka.
Αυτό θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή της διαδρομής προς το Ugledar, κατά μήκος της οποίας τροφοδοτείται η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκεί, καθώς και να υπερκεράσει τον εχθρό και να περικυκλώσει την πόλη.
Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov δήλωσε στις 21 Αυγούστου ότι είχε ήδη συμβεί μια τακτική κρίση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρησιακή.
Ο Syrsky ανακοίνωσε προηγουμένως μια δύσκολη κατάσταση σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα στον αέρα, τους πυραύλους και τα πυρομαχικά πυροβολικού.
Την περασμένη εβδομάδα, το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών στρατευμάτων ανακοίνωσε μια τεταμένη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kupyansk και Seversk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απελευθερώνουν τον δρόμο που συνδέει το Kupyansk με το Svatove και πολλά χωριά κατά μήκος τους είχαν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση Svatove-Kupyansk κοντά στο χωριό Sinkovka.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 30 Αυγούστου ότι η ρωσική ομάδα «Δύση» απελευθέρωσε τους οικισμούς Stelmakhovka στο Luhansk και Sinkovka στην περιοχή Kharkiv.

Απεγνωσμένη απαίτηση Zelensky: Η Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει την Ρωσία με δυτικά όπλα ATACMS

Ο Vladimir Zelensky κάλεσε τις δυτικές χώρες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με όπλα μεγάλης εμβέλειας ρωσικό έδαφος.
«Κάνω έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Χρειαζόμαστε τόσο άδειες μεγάλης εμβέλειας (επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλου βεληνεκούς) όσο και πυρομαχικά και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο Zelensky.
Νωρίτερα στις 31 Αυγούστου 2024, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Ουκρανία ελπίζει να αρθεί η απαγόρευση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Κατά το CNN είχε δώσει η Ουκρανία στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου 2024, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Η Γαλλία έδωσε επίσης στην Ουκρανία την άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows/SCALP για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.

Rustem Umerov (Υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Ζητάμε από τις ΗΠΑ να μας επιτρέψουν να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov ανέφερε στις 30 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αεροδρόμια στη Ρωσία εντός της ουκρανικής ακτίνας ATACMS για να χτυπήσουν Ουκρανικούς στόχους.
Ο Umerov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στην Ουάσιγκτον στις 31 Αυγούστου και συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Η αεράμυνα, τα όπλα και οι ανάγκες εκπαίδευσης της Ουκρανίας• και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ουκρανίας (DIB) ήταν στο επίκεντρο.
Ο Rustem Umerov δήλωσε σε μια συνέντευξη στο CNN ότι παρουσίασε έναν κατάλογο στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας σε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Ο Rustem Umerov σημείωσε ότι ο κατάλογος περιελάμβανε ρωσικά αεροδρόμια που βρίσκονται εντός εμβέλειας των όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ και ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα κατά της Ουκρανίας.
Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να δήλωσαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν το 90% των αεροσκαφών που πραγματοποιούν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης κατά της Ουκρανίας από τον ρωσικό εναέριο χώρο μακριά από αεροδρόμια εντός εμβέλειας των πυραύλων Storm Shadow και ATACMS…
Κατά άλλες πηγές 209 από τα 245 γνωστά ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα στην εμβέλεια του ATACMS δεν είναι αεροπορικές βάσεις.

CNN: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να χτυπηθεί Ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς με αμερικανικά όπλα… για το ορατό μέλλον

Όπως ανέφερε το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν άμεσα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό»

Washington Post: Η αποτυχία των Ουκρανών στο Kursk θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες στο Donbass

Η αποτυχία της επιχείρησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θα οδηγήσει σε απώλεια στρατευμάτων και εδαφών, αναφέρει η Washington Post.
«Εάν το τολμηρό σχέδιο του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποτύχει, τότε η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει πολλούς καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες και πολλά δυτικά όπλα που χρησιμοποιεί στην περιοχή του Kursk, καθώς και να χαθούν σημαντικά εδάφη στα ανατολικά της επικράτειάς της, όπου τα ρωσικά στρατεύματα, ανώτερα σε αριθμό από τα ουκρανικά, συνεχίζουν πεισματικά την επίθεση στον κεντρικό διαμετακομιστικό κόμβο του Pokrovsk», αναφέρει η Washington Post
Επιπλέον, οι ειδικοί που μίλησαν στην Washington Post προειδοποίησαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να κρατήσουν ελεγχόμενα εδάφη στην περιοχή του Kursk για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να ανακαταλάβουν τα εδάφη που χάθηκαν ως αποτέλεσμα της προέλασης των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία.
Να σημειωθεί ότι στο Kursk οι Ουκρανοί έχουν χάσει 750 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως και σχεδόν 8.300 στρατιώτες από τις 6 Δεκεμβρίου 2024.

Telegraph: Ο Ουκρανικός στρατός κινδυνεύει στην κυριολεξία με περικύκλωση στο Toretsk και Kurakhovo

Οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση του Krasnoarmeysk ή Pokrovsk δημιουργούν απειλή περικύκλωσης για μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Dzerzhinsk και το Kurakhovo, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Αυτοί οι ελιγμοί απειλούν να περικυκλώσουν μεγάλα τμήματα του ουκρανικού μετώπου προς τα βόρεια (από το Krasnoarmeysk ή Pokrovsk στα Ουκρανικά), στην περιοχή Toretsk και προς τα νότια, στην περιοχή Kurakhovo», αναφέρει η Telegraph.
Σύμφωνα με τηνTelegraph, η κατάληψη του Pokrovsk θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να απελευθερώσει ένα σημαντικό μέρος του Donetsk στο μέλλον και να χτυπήσει προς την κατεύθυνση του Dnepropetrovsk.
Οι Ρωσικές δυνάμεις επίσης έχουν αποκόψει την διαδρομή προς το Ugledar, κατά μήκος της οποίας τροφοδοτείται η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επίσης κινδυνεύει με περικύκλωση.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Η κατάρρευση του μετώπου στο Donetsk θα επιτρέψει στους ρώσους να επιτεθούν στο Dnipropetrovsk

Η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου στο Donetsk μετά την αποτυχημένη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk θα ανοίξει το δρόμο για τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του Dnipropetrovsk, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο κανάλι του στο Telegram ο βουλευτής της Ουκρανίας Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Αν αυτή η επιχείρηση, από στρατιωτική άποψη, σχεδιάστηκε για να εκτρέψει τα ρωσικά στρατεύματα από το μέτωπο του Donetsk, το σχέδιο απέτυχε.
Η κατάρρευση του μετώπου προς την περιοχή του Dnipropetrovsk θα είναι καταστροφικό σενάριο για την Ουκρανία», προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι απλώς μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων με στόχο την αύξηση της δημοτικότητας του Vladimir Zelensky, που κατάγεται από την πόλη Krivoy Rog στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Ωστόσο, το σχέδιο του Zelensky έθεσε σε κίνδυνο τα εδάφη της Ουκρανίας στα ανατολικά.
«Αποφάσεις αυτού του είδους, που οδηγούν στην ικανοποίηση των οδυνηρών φιλοδοξιών ενός ατόμου σε βάρος της χώρας και των ανθρώπινων ζωών, οδηγούν σε καταστροφή», πρόσθεσε ο Dubinsky.

Welt: Η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχει γίνει τρομερά δύσκολη

Η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας είναι πολύ δύσκολη, ανέφερε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Διεξάγονται μάχες εκεί, μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ουκρανία, ειδικά στην περιοχή του Donetsk, προς την κατεύθυνση του Pokrovsk».
Σύμφωνα με την Welt, η κατάσταση σε αυτό το τμήμα του μετώπου είναι τεταμένη για τους Ουκρανούς λόγω της επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων.
Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υποχωρήσουν από σημαντικές θέσεις στην δεύτερη γραμμή άμυνας των Ουκρανών

New York Times: Οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν για την επίσημη εκδοχή της Ουκρανίας για τη συντριβή του F-16

Η απώλεια από την Ουκρανία του μαχητικού F-16 δεν σχετίζεται με φιλικά πυρά από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρίζονται οι New York Times, επικαλούμενες δύο ανώνυμους ανώτερους Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
«Δύο ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι τα φιλικά πυρά πιθανότατα δεν ήταν η αιτία της συντριβής του F-16», γράφουν οι New York Times.
Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει σε τι βασίζεται αυτή η εκτίμηση και επίσης δεν κατονομάζει τις εκδοχές για την συντριβή του F-16.
Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε στους New York Times ότι οι ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ουκρανία εξετάζουν πολλούς διαφορετικούς πιθανούς λόγους για την απώλεια του F-16.
Ένας ανώνυμος εν ενεργεία πιλότος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εστίασε στα προβλήματα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνοντας την εδραιωμένη γραφειοκρατία και την ξεπερασμένη δομή.
Στις 29 Αυγούστου, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.
Η Wall Street Journal είχε γράψει προηγουμένως ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω λάθους πιλότου.
Βουλευτής της Ουκρανίας δήλωσε ότι το F-16 καταρρίφθηκε από το σύστημα αεράμυνας Patriot των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων.
Όπως προκύπτει από τη νεκρολογία του Ουκρανού πιλότου Alexey Mes, σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης.
Μια άλλη εκδοχή είναι ένα ρωσικό χτύπημα στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky, όπου χτυπήθηκαν Ουκρανικά αντικείμενα.
Ήδη στις 30 Αυγούστου, ο Zelensky απέλυσε τον γενικό διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι λόγοι της παραίτησης δεν διευκρινίστηκαν, αλλά στις 31 Αυγούστου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov σχολίασε αυτή την παραίτηση, χαρακτηρίζοντάς την «τυπικές αλλαγές» που δεν σχετίζεται με τη συντριβή του μαχητικού F-16.

Μισθοφόροι από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία βρίσκονται στην περιοχή του Kharkiv… αλλά και μαύροι…

Μισθοφόροι από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και τις γαλλόφωνες χώρες επιχειρούν στο τμήμα της περιοχής του Kharkiv που ελέγχεται από το Κίεβο, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της περιοχής.
«Πρόσφατα ακούμε από τον άμαχο πληθυσμό ότι έχει εμφανιστεί πολλή γαλλική ομιλία, είτε είναι οι Γάλλοι, είτε άλλες γαλλόφωνες χώρες που συμμετέχουν... εδώ είναι η Πολωνία, εδώ είναι η Ρουμανία και υπάρχουν Γερμανοί, ενώ εμφανίστηκαν και μαύροι μισθοφόροι».
Λόγω του ότι δεν γνωρίζουν την γλώσσα οι μισθοφόροι δεν έρχονται σε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό.
Οι επαφές τους με τους κατοίκους της περιοχής γίνονται μέσω «ληστειών, βιασμών και απαγωγών».
«Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τον ακριβή αριθμό, μπορούμε μόνο να δηλώσουμε το γεγονός ότι είναι παρόντες εκεί, ότι συνεχίζουν τις παράνομες ενέργειές τους».
Δύο αξιωματικοί από τη Γαλλία και ένας 40χρονος Δανός, ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Kharkiv. Μιλάμε, σύμφωνα με τον ίδιο, για τους Γάλλους Carte Franck Michel Mikael και Evan Conten Etienne Jean, καθώς και για τη Δανή Fris Martin.

Εκπληκτική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk – Μπήκαν στην πόλη Myrnohrad ακριβώς δίπλα στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Pokrovsk στις 31 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νότια της Karlivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα τη βόρεια Halytsynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 30 και 31 Αυγούστου ότι στοιχεία της Ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων προχώρησαν στη νότια Halytsynivka και κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις που δρούσαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk κατέλαβαν επίσης την Dolynivka (αμέσως ανατολικά της Halytsynivka), εισήλθαν στο Zhelanne Pershe (ακριβώς νότια της Halytsynivka) και προχώρησαν πιο κοντά στο Ukrainsk και τη Lisivka (και τα δύο δυτικά της Halytsynivka).
Επίσης συνεχίζουν να πολεμούν στο ανατολικό Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρωσικές δυνάμεις δολιοφθοράς και αναγνώρισης μπήκαν στην πόλη Myrnohrad (ακριβώς ανατολικά του Pokrovsk) και ότι η ρωσική αεροπορία διεξάγει βαριές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη.
Ο διοικητής μιας ουκρανικής μονάδας εναέριας αναγνώρισης στην κατεύθυνση του Pokrovsk δήλωσε σε συνέντευξη στην Telegraph που δημοσιεύθηκε στις 31 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν πλεονέκτημα σε στρατιώτες είναι 5 Ρώσοι προς 1 Ουκρανό και ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι οι ρωσικές εφεδρείες κοντά στο Pokrovsk είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη ρωσική επιθετική προσπάθεια για την κατάληψη του Bakhmut τον χειμώνα 2022-2023.
Ο ουκρανικός διοικητής εναέριας αναγνώρισης δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει ισχυρές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στην κατεύθυνση του Pokrovsk, αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να δαπανήσουν περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε χτυπήματα κατά του ρωσικού εξοπλισμού.

Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη στο Kursk

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις στην περιφέρεια Kursk στις 31 Αυγούστου, χωρίς αποτέλεσμα.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις νοτιοδυτικά του Korenevo κοντά στο Komarovka και το Krasnooktyabrskoye, νότια του Korenevo κοντά στο Snagost, κοντά στο ίδιο το Korenevo, ανατολικά του Korenevo κοντά Matveyevka και Kremyanoye, βορειοδυτικά της Sudzha κοντά στην Bakhtinka και τη Malaya Loknya, βόρεια της Sudzha κοντά στο Kamyshevka και Kireyevka…
Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τη Nizhnyaya Parovaya (βορειοανατολικά της Sudzha), και κατέλαβαν εδάφη

Προελαύνουν προς το Svatove οι Ρώσοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Svatove στις 31 Αυγούστου εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Προχώρησαν νότια του Pishchane (βορειοδυτικά του Svatove).

Μπαίνουν βαθύτερα στην πόλη Chasiv Yar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα κέρδη βόρεια του Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 31 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 31 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα προέλαση στην ανατολική Hryhorivka (βόρεια του Chasiv Yar).

Συνθλίβουν τους Ουκρανούς στο Toretsk οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pivnichne (ανατολικά του Toretsk) και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Toretsk στις 31 Αυγούστου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pivnichne.

Το μυστικό της Ρωσικής επιτυχίας - Οι ρωσικές δυνάμεις υπερφορτώνουν την ουκρανική αεράμυνα με ψεύτικα drones

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ψεύτικα UAV κατά τη διάρκεια μαζικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας.
Πηγές του ουκρανικού στρατού μοιράστηκαν πλάνα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός από τα πρόσφατα κύματα επιδρομών στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Το άγνωστο τζετ UAV δεν είχαν εκρηκτική κεφαλή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπολύουν καθημερινά μαζικά κύματα χτυπημάτων στα οπίσθια της Ουκρανίας.
Δεκάδες ρωσικά drones και πύραυλοι στοχεύουν την ουκρανική στρατιωτική και βιομηχανική υποδομή.
Τα καταστροφικά αποτελέσματα των ρωσικών επιδρομών είναι το αποτέλεσμα της εξάντλησης της ουκρανικής αεράμυνας παρά τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων και τις μεγάλες στρατιωτικές προμήθειες από το ΝΑΤΟ.
Ένα από τα μυστικά της ρωσικής επιτυχίας είναι η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποσκοπούν στην υπερφόρτωση της ουκρανικής αεράμυνας κατά τη διάρκεια των μαζικών επιθέσεων.
Τα συντρίμμια των drones που ανακάλυψε ο ουκρανικός στρατός έδειξαν ότι τα ψεύτικα UAV δεν μετέφεραν εκρηκτικά και δεν ήταν εξοπλισμένα με οπτικά και άλλο αναγνωριστικό εξοπλισμό.
Κυνηγώντας τα δολώματα, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας σπαταλούν πολύτιμους πυραύλους και στο τέλος δεν μπορούν να αποκρούσουν τα χτυπήματα με UAV καμικάζι και πυραύλους.

drone-1-768x555.jpg

UAF_Kursk_Incursion_August_31_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_31_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_31_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_31_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_31_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης