Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ρωσίας κατά Ισραήλ: Η «απερίσκεπτη και επιπόλαιη ρητορική» εξωθεί τις καταστάσεις στα άκρα

Πυρά Ρωσίας κατά Ισραήλ: Η «απερίσκεπτη και επιπόλαιη ρητορική» εξωθεί τις καταστάσεις στα άκρα
Ο Ρώσος διπλωμάτης Sergey Vershinin μίλησε για «απερίσκεπτη ρητορική», αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Yoav Galant, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι Ισραηλινοί είναι σε θέση να στείλουν τον Λίβανο πίσω στη πέτρινη εποχή.
Η Ρωσία ζητά να τερματιστεί άμεσα η κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή καθώς τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.
«Οι εξελίξεις στην περιοχή δείχνουν για άλλη μια φορά ότι λύσεις για την επίλυση καταστροφικών κρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω διαλόγου», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.
"Η σπείρα της βίας θα πρέπει να σταματήσει αμέσως για να αποτραπεί η έκρηξη της κατάστασης εκτός ελέγχου.
Ζητούμε να τερματιστούν άμεσα οι εχθροπραξίες που θα αποτρέψουν περισσότερη αιματοχυσία και θα δημιουργήσουν συνθήκες για να επαναφέρουν τη διαδικασία διευθέτησης σε πολιτικές και διπλωματικές τροχιές", προστέθηκε.
Ο Vershinin προειδοποίησε επίσης για την «απερίσκεπτη ρητορική», καθώς αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη παρατήρηση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι Ισραηλινοί είναι ικανοί να στείλουν τον Λίβανο πίσω στη Λίθινη Εποχή.

«Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιδείξουμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουμε προκλήσεις που επιδιώκουν να προσθέσουν περισσότερη φωτιά στη σύγκρουση», κατέληξε.

Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah κλιμακώθηκαν περαιτέρω μετά από ένα κύμα εκρήξεων ασύρματων συσκευών επικοινωνίας που συγκλόνισαν τον Λίβανο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.
Η λιβανική ομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για τις εκρήξεις.
Ενώ το εβραϊκό κράτος δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις εξελίξεις, ανακοίνωσε την εντατικοποίηση της στρατιωτικής του επιχείρησης στον Βορρά πριν το Ισραήλ πραγματοποιήσει εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο και επίσης επιτεθεί στη Βηρυτό.
Αργότερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant είπε ότι το εβραϊκό κράτος επεκτείνει τις επιθέσεις του σε στρατιωτικούς στόχους της Hezbollah, εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και διοικητές σε όλο τον Λίβανο.
Ο αριθμός των νεκρών του Λιβάνου από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει ανέλθει σε πάνω από 550, με περισσότερους από 1.800 τραυματίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της αραβικής δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης