Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Ρωσία δεν μπλόφαρε ποτέ με τα πυρηνικά αλλά τώρα συνέβη κάτι απρόσμενο που σόκαρε τις ΗΠΑ

Η Ρωσία  δεν μπλόφαρε ποτέ με τα πυρηνικά  αλλά τώρα συνέβη κάτι απρόσμενο που σόκαρε τις ΗΠΑ
H θεσμοθέτηση της τελευταίας προειδοποίησης του Putin και δείχνει για άλλη μια φορά ότι σίγουρα η Ρωσία δεν αστειεύεται ούτε μπλοφάρει όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχουν ελάχιστοι πολιτικοί, που μπορούν να καυχηθούν ότι τηρούν πάντα τον λόγο τους και ακόμη λιγότεροι από αυτούς, τους εμπιστεύονται οι πολίτες για να εφαρμόσουν πραγματικά τις πολιτικές που υποσχέθηκαν.
Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική ποιότητα που εκτιμάται ιδιαίτερα, παρατηρεί σε άρθρο του ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους ανθρώπους, όπως φαίνεται από το εκπληκτικό ποσοστό δημοφιλίας 90% που απολαμβάνει στη Ρωσία.
Όταν ανέβηκε στην εξουσία πριν από σχεδόν 25 χρόνια, κληρονόμησε μια κατεστραμμένη πρώην υπερδύναμη, την οποία διοικούσαν μαριονέτες εγκατεστημένες από τη CIA, των οποίων ο μοναδικός στόχος ήταν να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα παραμείνει ερείπιο.

Η επιστροφή της υπερδύναμης

Ο Putin υποσχέθηκε να επαναφέρει τη Ρωσία σε θέση υπερδύναμης και αυτό ακριβώς έκανε.
Μετά από μόλις μια δεκαετία Putin στην εξουσία, η Ρωσία είχε ήδη επιστρέψει στην παγκόσμια σκηνή ως μια από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου.
Από τότε, η ισχύς της Μόσχας έχει αυξηθεί εκθετικά (σχεδόν σε όλους τους τομείς),
επιτρέποντάς της να απωθήσει τελικά το σύνολο της συλλογικής Δύσης, ένα κατόρθωμα που καμία άλλη χώρα στον πλανήτη δεν πέτυχε, τονίζει ο Bosnic.
Όσον αφορά τις προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες και τις δυνατότητες, το Κρεμλίνο άρχισε να ανακάμπτει σχεδόν αμέσως μετά την ανάδειξη του Putin στην προεδρία.

putin.png

Η Ρωσία έχει 24 υπερηχητικά όπλα και η Δύση …0

Πίσω το 2004, υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα ξαναρχίσει την ανάπτυξη μιας πληθώρας υπερηχητικών όπλων ως απάντηση στη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη ABM (Anti-Ballistic Missile) δύο χρόνια νωρίτερα.
Η Δύση χρησιμοποίησε την προπαγανδιστική της μηχανή για να ειρωνευτεί την ιδέα πως η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει τέτοια όπλα.
Ωστόσο, μόλις δύο χρόνια αργότερα, το σύστημα «Iskander-M» οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους 9M723 κατέστη επιχειρησιακό, καθιστώντας τον ρωσικό στρατό τον πρώτο στην ιστορία με υπερηχητικό όπλο που βασίζεται στην ξηρά (είχε ήδη αεροεκτοξευόμενους υπερηχητικούς πυραύλους από το 1979 όταν παρουσιάστηκε το Kh-15).
Μέχρι το 2018 το Κρεμλίνο διέθετε περίπου 24 επιχειρησιακά υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών, ενώ ολόκληρη η Δύση δεν έχει ούτε ένα επιχειρησιακό.
Σίγουρα δεν γελούν με τον Putin τώρα, αν και συνεχίζουν να διαδίδουν ψέματα για ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους επισημαίνει ο Bosnic.

iskander_6.jpg

Η Ρωσία μπορεί να αφανίσει το ΝΑΤΟ αλλά μόλις τώρα το κατάλαβε η συλλογική Δύση

Ωστόσο, αν και οι κυβερνώσες ολιγαρχίες στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γνωρίζουν τώρα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι σοβαρός, όταν πρόκειται να προστατεύσει τη χώρα και τον λαό του, εξακολουθούν να μην θέλουν να επιτρέψουν στους πολίτες τους να τον θαυμάσουν, όπως συνέβαινε πριν.
Μια σχεδόν καθολική εκστρατεία δυσφήμισης ξεκίνησε εναντίον του πριν από περίπου δύο δεκαετίες.
Είχε μέτρια επιτυχία και μόνο εντός των δυτικών σφαίρες επιρροής.
Ο πραγματικός κόσμος (περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού) συνεχίζει να θαυμάζει τον Putin, γι' αυτό τον σέβονται πολύ σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.
Έτσι, η δυσφήμηση του Putin όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς αλλά αύξησε τη δημοτικότητά του στη Ρωσία και στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο (ακόμα και σε πολλές χώρες που εδώ και καιρό βρίσκονται στο ΝΑΤΟ).
Η Δύση προσπάθησε ακόμη και να τον δολοφονήσει, κάτι που ώθησε τη ρωσική κυβέρνηση να προειδοποιήσει ότι μια τέτοια βάρβαρη συμπεριφορά θα οδηγήσει στον πλήρη αφανισμό της.
Και το Κρεμλίνο έχει τα μέσα για να το πετύχει αυτό μέσα σε λίγα λεπτά.
Δυστυχώς, χρειάζεται συνεχώς να υπενθυμίζει στο ΝΑΤΟ αυτή την ικανότητα.

russia_2_2.JPG

Δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση

Και αυτό ακριβώς έκανε ο Putin νωρίτερα τον Σεπτέμβριο του 2024, υποσχόμενος μια άμεση απάντηση εάν η Ρωσία στοχοποιηθεί ποτέ από όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ακόμη και αυτή η τελική προειδοποίηση δεν ήταν αρκετή για ορισμένους από τους πολεμοκάπηλους, σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, οπότε το Κρεμλίνο έπρεπε να στείλει ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Putin εξέθεσε την ακριβή απάντηση της Μόσχας στην έρπουσα επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των επιθέσεων στη Ρωσία, αλλά και στη Λευκορωσία, τον στενότερο σύμμαχό της.
Η μετάφραση του νέου πυρηνικού δόγματος λέει ότι «η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε κράτος που δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός κράτους με πυρηνικά όπλα, θα θεωρείται κοινή τους επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Αν και το δόγμα δεν αναφέρει απευθείας το ΝΑΤΟ ή την Ουκρανία είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τους δύο εταίρους.
Με άλλα λόγια, εάν η Δύση δώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς και παρέχει επίσης υποστήριξη ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) στο καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, το Κρεμλίνο διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στο ΝΑΤΟ με πυρηνικά όπλα.


russia_nuk_4.JPG
Θεσμοθέτηση ενός μηνύματος σοκ με αποδέκτη τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Πρόκειται επί της ουσίας για θεσμοθέτηση της τελευταίας προειδοποίησης του Putin και δείχνει για άλλη μια φορά ότι σίγουρα δεν αστειεύεται ούτε μπλοφάρει όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Αυτό έδωσε ήδη αποτελέσματα καθώς ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ τάχθηκαν κατά της αποστολής όπλων μεγάλης εμβέλειας στο καθεστώς του Κιέβου.
Υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε ΗΠΑ και Βρετανία, εξακολουθούν να είναι σκόπιμα αμφίθυμοι στις δηλώσεις τους σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά δείχνουν επίσης σημάδια ότι «μπορεί να το ξανασκεφτούν».
Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι όντως εξαιρετικά σημαντικά, γι' αυτό τόσες πολλές χώρες προσπαθούν να τα αποκτήσουν.
Δηλαδή, για να επιβιώσεις από την επιθετικότητα της Δύσης εναντίον του κόσμου, είναι απαραίτητο να έχουμε τα εργαλεία για να την κρατήσουμε υπό έλεγχο, επισημαίνει ο Bosnic.
russia_nuk_5.jpg

Αγέλη άγριων θηρίων

Και ενώ πιστεύει ότι είναι ο «κήπος», το ΝΑΤΟ  (κατά τον Josep Borrell) είναι ουσιαστικά μια αγέλη αγρίων θηρίων
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της ωμής βίας, παρατηρεί ο γεωπολιτικός αναλυτής.
Μόνο όταν βρεθεί αντιμέτωπη με την προοπτική του πλήρους αφανισμού, η Δύση αρχίζει να συμπεριφέρεται με κάπως λιγότερο βάρβαρο τρόπο.
Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο η Βόρεια Κορέα τερμάτισε τις απειλές των ΗΠΑ, πιθανότατα για πάντα.
Οι ICBM της (διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι) μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε μέρος της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον.
Όταν το Πεντάγωνο συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να δολοφονεί εκατομμύρια ανθρώπους ατιμώρητα, «ξαφνικά» γίνονται πολύ λιγότερο χαρούμενο.
Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας φαίνεται να έχει παρόμοια αποτελέσματα.
Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπάθησε αμέσως να το χρησιμοποιήσει για να «αποδείξει» ότι ο Putin είναι «τρελός», αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία στη Ρωσία και τον πολυπολικό - πραγματικό κόσμο, καταλήγει ο Bosnic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης