Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ανάσες ρευστότητας για την Κέκροψ μέσω πώλησης ακινήτων – Ο σχεδιασμός για τη συνέχεια

Ανάσες ρευστότητας για την Κέκροψ μέσω πώλησης ακινήτων – Ο σχεδιασμός για τη συνέχεια
Αν πουληθούν και τα υπόλοιπα 3 στρέμματα θα μπορούσε ο δανεισμός να υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Οικονομικές ανάσες πήρε η Κέκροψ, η οποία αποφάσισε όπως φαίνεται στη λογιστική κατάσταση να πουλήσει μέρος κάποιων στρεμμάτων που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό.
Στα τέλη του Φεβρουαρίου τα αρμόδια όργανα της Εταιρείας αποφάσισαν την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση του οικοπέδου 133 στο Παλαιό Ψυχικό πλησίον της περιοχής του λατομείου (επί των οδών Νεφέλης 6, Ήρας και Περσέως στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού).
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι διαθέσιμο για άμεση πώληση και η πώληση μέρους αυτού, ήτοι τέσσερα από τα επτά στρέμματα του ακινήτου ταξινομήθηκαν ως διακρατούμενα προς πώληση στοιχεία.
Ήδη πουλήθηκε μετά το τέλος του εξαμήνου 1 στρέμμα.

Η εύλογη αξία του συνόλου του ακινήτου της Εταιρείας την 31 Δεκεμβρίου 2023 ανερχόταν σε 14,188 εκατ. ευρώ.

Η Εταιρεία λαμβάνοντας υπόψιν διάφορα έξοδα και εργασίες που θα απαιτηθούν σχετικά την άμεση διάθεση τους, προχώρησε σε απομείωση της αξίας αποτίμησης των συγκεκριμένων τεσσάρων στρεμμάτων κατά 500 χιλ. ευρώ.
Στις αρχές Ιουλίου του 2024 οριστικοποιήθηκε η πώληση ενός στρέμματος με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου και την είσπραξη του τιμήματος.
Η Εταιρεία χρησιμοποίησε μέρος της είσπραξης (1,2 εκατ. ευρώ) για την πρόωρη αποπληρωμή του Τραπεζικού Ομολογιακού Δανείου που κατέχει. Πλέον το άληκτο κεφάλαιο ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η Διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για την οριστικοποίηση του πλαισίου συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τα υπόλοιπα 3 στρέμματα.
Επιπλέον εντός του Φεβρουαρίου του 2024 ολοκληρώθηκε η πώληση του διαμερίσματος στην οδό Περσέως 1-3.

Η Εταιρεία κατείχε το 50% και η τιμή πώλησης για το μερίδιο της ήταν 500 χιλ. ευρώ.

Επίσης με το από 27.07.2024 π.δ. (ΦΕΚ 505Δ’/06.08.2024) ήρθη η πολεοδομική δέσμευση του ακινήτου στο Ο.Τ. 145 (ΑMΑΔΡΥΑΔΩΝ & ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ, Παλαιό Ψυχικό) και κατέστη οικοδομήσιμο με συντελεστή δόμησης 0,6 και χρήση κατοικίας.
Σημειώνεται πως στο τέλος του εξαμήνου και πριν την πώληση του ενός στρέμματος ο συνολικός καθαρός δανεισμός ήταν 5,4 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τα μικρά ποσοστά που διαθέτει σε εταιρείες με ακίνητα προς αξιοποίηση στο Λαύριο, για τα οποία έχουν ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα, αυτές οι συμμετοχές έχουν αποτιμηθεί στα 5,8 εκατ. ευρώ.
Τέλος, στα αρνητικά, στις 17.09.2024 κοινοποιήθηκε στην Εταιρεία Εξώδικη Δήλωση και Πρόσκληση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με την οποία αιτείται την παράδοση του ακινήτου της Παλαιάς Αγοράς, επί του οποίου η Εταιρεία έχει το δικαίωμα της επικαρπίας.
Η Εταιρεία θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για την προστασία της περιουσίας της.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης