Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Κορέα παρουσίασε το Hyunmoo-V, το πιο ισχυρό μη πυρηνικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων

Η Νότια Κορέα παρουσίασε το Hyunmoo-V, το πιο ισχυρό μη πυρηνικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων

Ο πύραυλος φέρεται να έχει βεληνεκές πάνω από 3000 χιλιόμετρα με ελαφριά κεφαλή

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας παρουσίασαν το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα Hyunmoo-V, το οποίο διαθέτει τον ισχυρότερο μη πυρηνικό βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο.
Το συγκρότημα παρουσιάστηκε σε έκθεση όπλων πριν από μια παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου προς τιμήν της ίδρυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Κορέας σχεδιάζουν να αγοράσουν 200 πυραύλους και οι πύραυλοι Hyunmoo-V σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για τον οπλισμό του μελλοντικού Joint Strike Ship, το οποίο αναπτύσσεται από την Hanwha Ocean.


Hyunmoo-V-ballistic-missile_1.jpg

Hyunmoo-V


Το Hyunmoo-V είναι ένας νοτιοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς βάρους περίπου 36 τόνων και κεφαλής βάρους 8-9 τόνων.
Ο πύραυλος φέρεται να έχει βεληνεκές πάνω από 3000 χιλιόμετρα με ελαφριά κεφαλή.
Το βεληνεκές του πυραύλου με βαριά κεφαλή δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μπορεί να φτάσει έως και τα 300 χιλιόμετρα.
Οπτικά, το βλήμα έχει μήκος 15-16 μέτρα και έχει διάμετρο σώματος 1,6 μέτρα.


9843255_original-1.jpg

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί τεχνολογία ψυχρής εκκίνησης, όταν εκτοξεύεται από εκτοξευτή και ο κινητήρας ξεκινά σε συγκεκριμένο ύψος.
Το Hyunmoo-V έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει εχθρικά υπόγεια κέντρα διοίκησης, βάσεις πυρηνικών πυραύλων και άλλες υπόγειες εγκαταστάσεις.
Οι κεφαλές είναι κατασκευασμένες από βαριά και ανθεκτικά μέταλλα για να διεισδύουν στο μεγαλύτερο δυνατό βάθος χρησιμοποιώντας κινητική ενέργεια.
Από την ανάπτυξη του πυραύλου Hyunmoo-I το 1986, η Δημοκρατία της Κορέας εργάζεται συνεχώς για την επέκταση της οικογένειας αυτών των πυραύλων, η οποία αποτελείται από πέντε παραλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης