Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νέο ρεκόρ ο DAX

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νέο ρεκόρ ο DAX
Στην Ασία, ανέκαμψαν οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ
Με κέρδη (0,4%) έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, αντανακλώντας την άνοδο στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από την απόφαση (17/10) της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά μέσα στο έτος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο δείκτης - βαρόμετρο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε για δεύτερη ημέρα με ήπιες απώλειες.


Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο του 2% το 2025, τόνισε χθες (17/10) Christine Lagarde, ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων.
Υπενθυμίζεται πως ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,1% τον Σεπτέμβριο του 2024, από 2,4% τον Αύγουστο.

Αναλυτικά, το κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

kleisimo_10.png


Rebound στην Κίνα με ράλι 2,7% στη Σαγκάη - Ανάπτυξη 4,6% το γ' τρίμηνο 2024

Ανέκαμψαν την Παρασκευή οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σημείωσε καλύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη.
Το ΑΕΠ της Κίνας το τρίτο τρίμηνο του 2024 αυξήθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά χαμηλότερα από το 4,7% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο ρυθμός διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2023, απομακρυνόμενος περαιτέρω από τον στόχο του Πεκίνου για ετήσια ανάπτυξη 5%.
Τα στοιχεία για τον μήνα Σεπτέμβριο έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση, ενώ η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε επίσης ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά 5,4%.

Πτώση στις τιμές κατοικιών της Κίνας

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν κατά 5,8% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, μεγαλύτερη πτώση από το 5,3% του Αυγούστου.
Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διαπραγματευόταν με άνοδο 2,19%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,6%, εν μέσω έντονου volatility.
O Shanghai Composite Index ενισχύθηκε 2,7%.

Ιαπωνία

Ο γενικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 2,5%, ενώ ο βασικός ΔΤΚ - ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων - αυξήθηκε 2,4% σε ετήσια βάση έναντι των εκτιμήσεων του Reuters για 2,3%.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 πρόσθεσε 0,18% για να κλείσει στις 38.981,75 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε μικρή άνοδο στις 2.688,97 μονάδες.
Το blue-chip Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,6%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,57%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,87% και έκλεισε στις 8.283,2 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης