Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kimball (Ειδικός ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα τώρα ή στο μέλλον

Kimball (Ειδικός ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα τώρα ή στο μέλλον
Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν πως το Κίεβο είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα σε λίγες εβδομάδες
Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα «τώρα ή στο μέλλον», δήλωσεο Daryl Kimball, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελέγχου Όπλων με έδρα τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν πως το Κίεβο είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα σε λίγες εβδομάδες.
«Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα τώρα ή στο μέλλον», δήλωσε ο Kimball στο Tass.
«Οι σοβαροί ηγέτες κατανοούν ότι τα πυρηνικά είναι όπλα μαζικής καταστροφής και όχι απλώς ένα μεγαλύτερο είδος βόμβας και επομένως ο πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει να διεξαχθεί», είπε.
«Συνεπώς, η χρήση πυρηνικών όπλων και οι απειλές για την απόκρουση μαζικών επιθέσεων με χρήση συμβατικών όπλων είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, δυσανάλογες, παράνομες και όπως είπε η Ομάδα των Ηγετών των G-20 το 2022 και το 2023, απαράδεκτες » πρόσθεσε ο Kimball.

Putin: Σοβαρή πρόκληση

Μιλώντας σε συνάντηση με τους επικεφαλής των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης των BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι «πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση».
«Είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσεις πυρηνικά όπλα στον σύγχρονο κόσμο.
Δεν ξέρω αν η Ουκρανία είναι σε θέση να το κάνει τώρα αλλά δεν είναι τόσο εύκολο στην παρούσα κατάστασή της» σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία είναι σε θέση να εντοπίσει όλες τις κινήσεις του Κιέβου που στοχεύουν στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ κάθε βήμα προς την κατασκευή τους στην Ουκρανία και θα αντιμετωπιστεί με «μια κατάλληλη αντίδραση».
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (17/10/2024) ότι το Κίεβο έχει πυρηνικά όπλα και είναι η μόνη εναλλακτική για την ένταξη του στο ΝΑΤΟ.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε αργότερα, επικαλούμενη πηγή, ότι οι αρχές της Ουκρανίας εξετάζουν την ανοικοδόμηση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης