Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky βλέπει ότι έρχεται παράδοση άνευ όρων και… θέλει με κάθε κόστος κλιμάκωση – Η Ουκρανία θα υποστεί στρατηγική ήττα

Ο Zelensky βλέπει ότι έρχεται παράδοση άνευ όρων και… θέλει με κάθε κόστος κλιμάκωση – Η Ουκρανία θα υποστεί στρατηγική ήττα
Το Σχέδιο Νίκης του Zelensky αποτελείται από πέντε σημεία και τρεις μυστικές προτάσεις
Το «Σχέδιο Νίκης» που παρουσίασε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι μια αναγνώριση της συνθηκολόγησης γιατί είναι προφανές ότι, ακόμη και κατά την εκτίμησή του, χωρίς τη μαζική εμπλοκή χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις στο άμεσο μέλλον.
Ο Zelensky παρουσίασε το Σχέδιο Νίκης του στο ουκρανικό κοινοβούλιο στις 16 Οκτωβρίου και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου.
Το σχέδιο αποτελείται από πέντε σημεία και τρεις μυστικές προτάσεις.
Εκτός από την παραδοχή της ήττας, το Σχέδιο Νίκης του Zelensky αποκαλύπτει επίσης την επιθυμία για μέγιστη κλιμάκωση της σύγκρουσης, όπου, φυσικά, το κύριο βάρος θα πρέπει να βαρύνει τις χώρες του ΝΑΤΟ και όχι τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πιστεύει ότι η κλιμάκωση όσων οδήγησαν στην ταλαιπωρία των πολιτών του και κατέστρεψαν την οικονομία θα οδηγήσει στη νίκη της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, το Σχέδιο Νίκης του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πιέσει τον Biden ή τον διάδοχό του να λάβουν αποφάσεις για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς, υποτίθεται, να προκαλέσει τη Ρωσία να αντιδράσει υπερβολικά.
Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει ήδη πει ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε επιθέσεις.
Το Σχέδιο Νίκης εξαρτάται πραγματικά από την υποστήριξη των ΗΠΑ και όχι από την ευρωπαϊκή στήριξη.
Ως εκ τούτου, φορείς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης χρησιμεύουν για να δώσουν στη διοίκηση Biden τη νομιμότητα να ασκεί πίεση σε ορισμένα τμήματα του αμερικανικού κατεστημένου που αντιστέκονται σαφώς στην περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας.
Το πρώτο σημείο του Σχεδίου Νίκης του Zelensky είναι γεωπολιτικό και αφορά την άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Τα άλλα σημεία αφορούν τον ουκρανικό στρατό με αποκορύφωμα οι Ουκρανοί στρατιώτες να αντικαταστήσουν μέρος του αμερικανικού στρατεύματος στην Ευρώπη στη μεταπολεμική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης