Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστική προειδοποίηση από το FBI: Έρχεται βίαιο ξέσπασμα εξτρεμιστών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - Τι φοβούνται οι αρχές

Σοκαριστική προειδοποίηση από το FBI: Έρχεται βίαιο ξέσπασμα εξτρεμιστών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - Τι φοβούνται οι αρχές
Η οργιώδης φημολογία περί εκλογικής νοθείας αποτελεί πλέον «βασικό παράγοντα για τον ξεσηκωμό» των εξτρεμιστών, που στοχεύουν συγκεκριμένα κυβερνητικούς και εκλογικούς αξιωματούχους
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξέδωσαν ηχηρή προειδοποίηση, σχετικά με τον κίνδυνο ενός ξεσπάσματος βίας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου από «εσωτερικούς ριζοσπαστικούς κύκλους που συνδέονται με θεωρίες συνωμοσίας για νοθεία», σύμφωνα με το NBC News.
Όπως αποκαλύπτει το κανάλι, μια κοινή έκθεση του FBI και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προειδοποιεί για πιθανές απειλές από εξτρεμιστές, ενώ το περιεχόμενο της έκθεσης έχει διανεμηθεί σε ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές, προκειμένου να συντονίσουν κατάλληλα τις ενέργειές τους προς αποφυγίν του σχετικού κινδύνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ένα «δυναμικό περιβάλλον αυξημένης απειλής» και οι υπηρεσίες συνεχίζουν να μοιράζονται πληροφορίες με συνεργάτες επιβολής του νόμου για πιθανούς κινδύνους στο πλαίσιο των εκλογών του 2024, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του DHS, Mayra Rodriguez.
Στην έκθεση διαπιστώθηκε ότι η οργιώδης φημολογία περί εκλογικής νοθείας αποτελεί πλέον «βασικό παράγοντα ξεσηκωμού» των εξτρεμιστών, που στοχεύουν συγκεκριμένα κυβερνητικούς και εκλογικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το FBI, οι απειλές που κατευθύνονται κατά πολιτικών και αξιωματούχων των ΗΠΑ πυκνώνουν επικίνδυνα.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 13 Ιουλίου ένας 20χρονος προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Donald Trump, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Pennsylvania.
Ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε στο αυτί, ενώ δύο ακόμη θεατές που βρίσκονταν πίσω του στο θεωρείο τραυματίστηκαν, και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.
Ο επίδοξος δράστης, ονόματι Thomas Crooks εξουδετερώθηκε λίγα λεπτά αφότου πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump, η οποία αυτή τη φορά απετράπη από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.
Οι πράκτορες εξουδετέρωσαν έναν ένοπλο ύποπτο που πλησίασε το γήπεδο γκολφ του Trump στο West Palm Beach, και είχε σαφή πρόθεση να ανοίξει πυρ κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης