Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστική φωτογραφία από το Ουζμπεκιστάν δείχνει πόσο... μαριονέτα είναι ο Trump στα χέρια Netanyahu

Συγκλονιστική φωτογραφία από το Ουζμπεκιστάν δείχνει πόσο... μαριονέτα είναι ο Trump στα χέρια Netanyahu
Το επίμαχο υλικό που μοιράστηκε η ιρανική πρεσβεία απεικονίζει με τον πλέον καυστικό τρόπο την πλήρη εξάρτηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα κελεύσματα του Τελ Αβίβ.
Σχετικά Άρθρα
Σε μια άκρως προκλητική και ειρωνική ανάρτηση προχώρησε η επίσημη διπλωματική αποστολή του Ιράν στο Ουζμπεκιστάν, πυροδοτώντας νέο γύρο έντασης στις ήδη εκρηκτικές σχέσεις της Τεχεράνης με τον δυτικό άξονα.
Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας δημοσίευσε μια άκρως αιχμηρή οπτική απεικόνιση (σκίτσο), η οποία βάζει στο στόχαστρο την ηγεσία του Λευκού Οίκου, παρουσιάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως ένα απόλυτα ελεγχόμενο πιόνι.
Η διπλωματική κίνηση της Τεχεράνης στοχεύει να αποδομήσει το κύρος της αμερικανικής ηγεσίας, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της Ουάσινγκτον ως τυφλά εκτελεστικά όργανα της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το περιεχόμενο της ανάρτησης και η απόλυτη κυριαρχία του Ισραήλ

Το επίμαχο υλικό που μοιράστηκε η ιρανική πρεσβεία απεικονίζει με τον πλέον καυστικό τρόπο την πλήρη εξάρτηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα κελεύσματα του Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πραγματικός λήπτης των αποφάσεων πίσω από το γραφείο του Αμερικανού προέδρου δεν είναι ο ίδιος ο ένοικος του Λευκού Οίκου, αλλά το κράτος του Ισραήλ, το οποίο κινεί τα νήματα των πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων.
Capture01_8.JPG
Η ειρωνική αυτή παρέμβαση έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου:
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε σημείο μηδέν, με τις στρατιωτικές συγκρούσεις να έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Η Τεχεράνη καταγγέλλει συνεχώς τη διεθνή κοινότητα για ανοχή απέναντι στις κοινές αμερικανοϊσραηλινές επιχειρήσεις.
Η χρήση της ψηφιακής διπλωματίας επιστρατεύεται πλέον ως όπλο ψυχολογικού πολέμου από το Ιράν, προκειμένου να καταδείξει στους λαούς της κεντρικής Ασίας και της διεθνούς κοινότητας ότι οι ΗΠΑ έχουν απολέσει την εθνική τους κυριαρχία στον βωμό των συμφερόντων του σιωνιστικού καθεστώτος.
Το γεγονός ότι η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε από επίσημο διπλωματικό δίαυλο και μάλιστα σε μια χώρα της πρώην σοβιετικής ζώνης όπως το Ουζμπεκιστάν, δείχνει τη στρατηγική πρόθεση του Ιράν να διεθνοποιήσει την αφήγηση περί «κυβέρνησης-μαριονέτας» στην Ουάσινγκτον, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις απειλές και τις πιέσεις τους στο ιρανικό μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης