Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραμένει το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Νέα συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους διοικητικούς υπαλλήλους στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Παραμένει το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Νέα συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους διοικητικούς υπαλλήλους στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Εάν δεν ανοίξουν τα ΑΕΙ τη Δευτέρα θα χαθεί το εξάμηνο



Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε μια ακόμα προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια.
Σημειώνεται πως οι διοικητικοί υπάλληλοι τόσο στο Πολυτεχνείο όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργίες τους έως και την ερχόμενη Τρίτη, τη στιγμή που από το υπουργείο Παιδείας διαμηνύεται πως εάν δεν ανοίξουν τη Δευτέρα τα δύο ΑΕΙ, τότε θα χαθεί οριστικά το εξάμηνο.
Χθες, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για μια μειοψηφία που κρατά παράνομα κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσθέτοντας πως μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής.
«Διάλογος όμως με κλειστό το πανεπιστήμιο Αθηνών δεν γίνεται» τόνισε ο κ.Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να διαφωνεί με το μέτρο της επίταξης των υπαλλήλων.
Στον υπ.Παιδείας απάντησε η απεργιακή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας «την προσπάθεια του υπουργού παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης» των διοικητικών υπαλλήλων.
«Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Δεν χρειάζεται κάλπη για να το πούμε αυτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε ο υπουργός και η μειοψηφία που επιβάλλει την πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης της ζωής μας να παραχαράξει την αλήθεια».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης