Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραμένει το αδιέξοδο στην Παιδεία – Κρίσιμες συνελεύσεις διοικητικών σε ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παραμένει το αδιέξοδο στην Παιδεία – Κρίσιμες συνελεύσεις διοικητικών σε ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους
Για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι βρίσκονται στην 13η εβδομάδα της απεργίας τους αντιδρώντας στην ένταξη τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται στον απόηχο των νέων άκαρπων συναντήσεων που είχαν χθες με τον υπ.Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο αλλά και υπό το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβουλιο.
Κατά την χθεσινή συνάντηση τους, ο υπ.Παιδείας επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν, δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.
Αναφορικά με το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης του Θεοδόση Πελεγρίνη, ο Κων.Αρβανιτόπουλος υποστήριξε πως ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «σε αντίθεση με τους επτά πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το ίδρυμα κλειστό».
«Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, καλώντας τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης