Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι διοικητικοί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι διοικητικοί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος
Την συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν στην Γενική Συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.
Αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων, το μέλος της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ, Μαριλέν Λογοθέτη δήλωσε πως οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό σε διάλογο ώστε να μπορέσει να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, με προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για αυτό, όπως είπε. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, με το μισό προσωπικό σε αργία, διαθεσιμότητα και κατάργηση δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδρυμα.
Εντωμεταξύ αναμένονται και οι αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συνάντησης της ομοσπονδίας διοικητικών υπάλληλων με τον υπουργό Παιδείας, η οποία απέβη άκαρπη.
Συνάντηση Α. Σαμαρά- Κ. Αρβανιτόπουλου
Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η χάραξη «σχεδίου Β», με πιθανότερο εκείνο της επιστράτευσης, για την περίπτωση κατά την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών, τελικά όμως όλα τα σενάρια περί επιστράτευσης αποκλείστηκαν.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης