Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημιουργείται ευρωπαϊκό Ταμείο Υγείας με πόρους 3 δισ. ευρώ - Στόχος, η κάλυψη υγειονομικών αναγκών των μεταναστών

Δημιουργείται ευρωπαϊκό Ταμείο Υγείας με πόρους 3 δισ. ευρώ - Στόχος, η κάλυψη υγειονομικών αναγκών των μεταναστών
Την τελευταία δεκαετία έχουν δαπανηθεί περίπου 150 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης
Τη δημιουργία ευρωπαϊκού Ταμείου Υγείας, με πόρους 3 δισ. ευρώ, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα υγείας, Τόνιο Μποργκ και ο έλληνας υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας στο Ζάππειο.
Όπως επισημάνθηκε, τα χρήματα του ταμείου θα διοχετεύονται στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες των μεταναστών.
Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, το ελληνικό κράτος εκτιμά ότι ετησίως απαιτουνται 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αυτών των αναγκών, προσθέτοντας ότι την τελευταία δεκαετία έχουν δαπανηθεί περί τα 150 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Υγείας αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας, σημειώνοντας ως παράδειγμα τη μειώση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα, αλλά και το επιτυχημένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέτρα που συνέβαλαν στην εξοικονόμηση χρημάτων για τους ανασφάλιστους.
Ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε ότι στόχος είναι, άμεσα όλοι οι ανασφάλιστοι στη χώρα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και στα φάρμακα που χρειάζονται και υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «ο βρετανός ομόλογος μού είπε στο συμβούλιο κάτι που στη χώρα του θεωρείται αυτονόητο και εδώ ακόμα διαφωνούμε για το αν είναι σωστό ή λάθος. Αφορά τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων. Στη Βρετανία είναι 83% και στη χώρα μας μόνο 20%, αυτό τα λέει όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης