Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκκληση για προσλήψεις προσωπικού και νομική προστασία απευθύνουν τα δημόσια νοσοκομεία

Έκκληση για προσλήψεις προσωπικού και νομική προστασία απευθύνουν τα δημόσια νοσοκομεία
Ο Ανδρέας Ξανθός παραδέχτηκε πως οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης
Έκκληση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και νομική προστασία απηύθυναν στον υπουργό Υγείας τα δημόσια νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της σημερινής (6/7) του συνάντησης με την ΟΕΝΓΕ, στην Πάτρα.
Όπως μεταδίδει το iatronet.gr, ο Ανδρέας Ξανθός παραδέχτηκε πως οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, ωστόσο διαβεβαίωσε πως «η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης, απαξίωσης και αποδιοργάνωσης της δημόσιας περίθαλψης των προηγούμενων χρόνων, σταμάτησε».
Οι γιατροί ζήτησαν από την κ. Ξανθό επίσπευση των κρίσεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με τον υπουργό να απαντά πως «πρέπει να υπάρξει συστράτευση των πιο έντιμων, των πιο αξιόπιστων και των πιο έγκυρων επιστημονικά δυνάμεων που έχει το σύστημα, ώστε σταδιακά να βελτιωθεί η καθημερινότητα και να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών».
Επίσης, έκανε γνωστό πως πρόσφατα αυξήθηκε ο προϋπολογισμός δαπανών για την Υγεία, ενώ συνεχίζοντας επισήμανε τις διαφορές σε σχέση με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τέλος, ο κ. Ξανθός ενημέρωσε την ΟΕΝΓΕ για επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην Υγείας, τονίζοντας πως το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης