Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπουργείο Υγείας: Οι μικροί πρόσφυγες είναι κατά κανόνα υγιείς και χωρίς μεταδοτικά νοσήματα

Υπουργείο Υγείας: Οι μικροί πρόσφυγες είναι κατά κανόνα υγιείς και χωρίς μεταδοτικά νοσήματα
«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι φόβοι και αναπαράγουν τετριμμένα και αναπόδεικτα ξενοφοβικά στερεότυπα»
Οι μικροί πρόσφυγες είναι κατά κανόνα υγιείς και χωρίς μεταδοτικά νοσήματα που θέτουν σε κίνδυνο άλλα παιδιά, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, με αφορμή το γενικότερο θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Ωραιόκατσρο.
Όπως τονίζει ο κ.Μπασκόζος, οι αναφορές για τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας των προσφυγόπουλων, είναι εκτός κάθε μέτρου και χωρίς πραγματική βάση. 
«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι φόβοι, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή λογική προσέγγιση, και αναπαράγουν τετριμμένα και αναπόδεικτα ξενοφοβικά στερεότυπα», συμπληρώνει.
Επίσης, επισημαίνει πως το υπουργείο σε συνεργασία με ΜΚΟ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.
Έως τώρα έχει εμβολιαστεί μεγάλη μερίδα των παιδιών, το πρόγραμμα συνεχίζεται και όλα τα παιδιά –είτε παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα είτε όχι– θα έχουν σύντομα επαρκή εμβολιαστική κάλυψη.
«Από την επιρροή αντιεμβολιαστικών απόψεων, το πραγματικό ζήτημα σήμερα είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά της χώρας μας από την άρνηση ή την αναβολή του εμβολιασμού τους λόγω αμφιβολιών ή επικράτησης θεωριών συνωμοσίας για την υποτιθέμενη βλάβη από τα εμβόλια», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης