Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τούντας (ΕΚΠΑ): Τρίτη δόση σε όλους κάτω των 60 – Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από την covid

Τούντας (ΕΚΠΑ): Τρίτη δόση σε όλους κάτω των 60 – Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από την covid
Στην καλύτερη περίπτωση θα εξελιχθεί σε μια πιο βαριά μορφή γρίπης είπε ο κ.Τούντας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η γ’ δόση του εμβολιασμού κατά της covid θα έπρεπε να γίνει σε όλους τους πολίτες κάτω των 60 ετών, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων διατύπωσε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο κ.Τούντας είπε πως εάν υπάρχει η δυνατότητα από άποψη διαθεσιμότητας θα έπρεπε να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση και οι κάτω των 60 ετών.
Σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες ο κ. Τούντας συνέστησε να εμβολιαστούν και πριν την πάροδο του εξαμήνου από την δεύτερη δόση.
Όπως είπε, η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη από τις περισσότερες ή όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες και αυτό το πληρώνουμε καθημερινά.

Χειμώνας με κρούσματα και θύματα

Ο κ Τούντας υποστήριξε ότι η επιδείνωση της επιδημίας θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό ποσοστό του 80% των εμβολιασμών.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα εξελιχθεί σε μια πιο βαριά μορφής γρίπη.
«Ωστόσο ή θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα παρέχει απόλυτη κάλυψη 100% που θα χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο ή ένα φάρμακο το οποίο σε πρώιμα στάδια της μόλυνσης να μπορεί να αποτρέπει την επιβάρυνσή της» ανέφερε ο κ.Τούντας, επισημαίνοντας πως τους επόμενους μήνες θα κάμψουμε την επιδημία και ότι από τον Νοέμβριο και μετά θα αρχίσει να μειώνεται το επιδημικό κύμα, αλλά θα περάσουμε έναν χειμώνα με κρούσματα και θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης