Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Euroferry Olympia: Εξιτήριο για άνδρα της ΕΜΑΚ - Στο νοσοκομείο δύο από τους διασωθέντες

Euroferry Olympia: Εξιτήριο για άνδρα της ΕΜΑΚ - Στο νοσοκομείο δύο από τους διασωθέντες
Στο νοσοκομείο παραμένουν οι δύο αλλοδαποί που διασώθηκαν
Σχετικά Άρθρα

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει ο άνδρας της ΕΜΑΚ που παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης των δύο εγκλωβισμένων αλλοδαπών στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia», παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ο άνδρας της ΕΜΑΚ θα λάβει σε λίγη ώρα εξιτήριο.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, αλλά τελικά χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο ένας.
Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο παραμένουν οι δύο αλλοδαποί που διασώθηκαν, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις φλόγες εγκλωβίστηκαν στο 5ο κατάστρωμα.
Σημειώνεται ότι οι δύο διασωθέντες εγκλωβισμένοι επιβάτες μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ, έφτασαν στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας το απόγευμα της Παρασκευής 18/2 με αεροσκάφος AS 332C1 Super Puma, παρουσιάζοντας αναπνευστικό πρόβλημα λόγω του καπνού που εισέπνευσαν και ο ένας χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
Σε ό,τι αφορά τους 278 διασωθέντες επιβάτες του πλοίου, την Παρασκευή 18/2 φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπ. Ζερβόπουλο, κάποιοι ελάχιστοι φέρεται να έχουν αποχωρήσει για Ηγουμενίτσα.
Και ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι επιβάτες του πλοίου, σε αυτό φέρεται να επέβαιναν Ιταλοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, κάποιοι Γερμανοί και Έλληνες, διερευνάται εάν υπήρχαν λαθρεπιβάτες, καθώς ο ένας εκ των δύο διασωθέντων δεν έχει ταυτοποιηθεί και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για Αφγανό μετανάστη, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε και με ποιο τρόπο αναμένεται οι διασωθέντες να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.
Πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν κάποιοι για καταθέσεις στις εισαγγελικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης