Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπείρα Αλβανών απατεώνων στην Κορυτσά άδειαζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθετών στην Ελλάδα - Μέχρι στιγμής 5.000 τα θύματα

Σπείρα Αλβανών απατεώνων στην Κορυτσά άδειαζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθετών στην Ελλάδα - Μέχρι στιγμής 5.000 τα θύματα
Αποσπούσαν από 3.000-5.000 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό - Τι ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία
Στην εξάρθρωση κυκλώματος Αλβανών με έδρα την Κορυτσά που απέσπασε από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ, προχώρησε τοπικό παράρτημα της αλβανικής αστυνομίας.
Τα θύματά τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 5.000 και από κάθε τραπεζικό λογαριασμό έχουν αποσπάσει από 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ.
Εγκέφαλοι του κυκλώματος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Κορυτσάς, ήταν ένας 30χρονος από τα Τίρανα και ένας 29χρονος από την Κορυτσά.

Η δράση τους

Οι δράστες, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, προωθούσαν σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων ένα λογισμικό, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 3.000 ευρώ εως 5.000 ευρώ ανά λογαριασμό, τα οποία κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.
Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Συλλήψεις 7 ατόμων

Στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην Κορυτσά εντοπίστηκαν 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λ.π.
Τις εγκαταστάσεις διαχειρίζονταν 7 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης