Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόσχεση Μητσοτάκη από την πολύπαθη Θεσσαλία: Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιοχής

Υπόσχεση Μητσοτάκη από την πολύπαθη Θεσσαλία: Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιοχής

Κυβερνητική προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Σχετικά Άρθρα

Τι κι αν η Θεσσαλία μοιάζει με ένα απέραντο νησί μετά τις καταστροφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει.
Τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ξεπεράσει το συνολικό κόστος της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, μετά τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias».
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη με αντικείμενο τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη επίσης της κυβέρνησης και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εάν ήταν διαφορετική η συγκυρία δεν θα ήταν εύκολο να εξευρεθούν αυτά τα χρήματα, αλλά σήμερα "ο συνδυασμός πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά και σημαντικής πρόσθετης απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων μας κάνει αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε το κόστος αυτής της ανασυγκρότησης και να ανακατασκευάσουμε αυτά τα οποία καταστράφηκαν και με πολύ καλύτερη ποιότητα από ό,τι είχαν πριν".
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την κυβερνητική προσπάθεια στην Ευρώπη προκειμένου να στηριχτούν οι πληγείσες περιοχές.
Είπε ότι καταναλώθηκε μεγάλη προσπάθεια και διαπραγματευτική δύναμη, και βοήθησε πολύ επίσης και το κύρος της χώρας, για να μπορεί η Ελλάδα να διεκδικεί τέτοιου είδους στήριξη από την Ευρώπη, έτσι "ώστε να υπάρχει και μια πρόσθετη ευρωπαϊκή ανακούφιση στον πολύ σημαντικό εθνικό λογαριασμό τον οποίο θα χρειαστεί να καταβάλουμε για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας".
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις χρηματοδοτικές παρεμβάσεις για την εκτέλεση σημαντικών έργων στην περιοχή και τόνισε με έμφαση ότι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι καθόλου απλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης