Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Είναι αρκετά «τρελοί» οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ, για να μπουν μπροστά στο... τρένο των Σέλτικς πριν τον τερματισμό; (video)

tags :
Είναι αρκετά «τρελοί» οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ, για να μπουν μπροστά στο... τρένο των Σέλτικς πριν τον τερματισμό; (video)
Όλα δείχνουν πως η ώρα των Σέλτικς έχει φτάσει. Τι έχουν να πουν γι’ αυτό ο απόλυτος κυρίαρχος των Play OffsΛούκα Ντόντσιτς και ο πιο «πεινασμένος» από ποτέ Καϊρί Ίρβινγκ;

Από τη μία οι απόλυτοι κυρίαρχοι του NBA, από την πρώτη μέρα της σεζόν μέχρι και σήμερα. Από την άλλη ένα απόλυτα… ερωτεύσιμο μπασκετικά δίδυμο, που παρέσυρε τα πάντα στον διάβα του, και μοιάζει πιο «πεινασμένο» από ποτέ. Μπόστον Σέλτικς και Ντάλας Μάβερικς μπαίνουν στη «μάχη» των τελικών του NBA, όχι από την ίδια αφετηρία, ούτε με την ίδια πίεση, αλλά με το ίδιο κίνητρο να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Για τους Μπόστον Σέλτικς, η φετινή τους πορεία δεν επιτρέπει ιδιαίτερες αναλύσεις ή αμφιβολίες. Το πιο ισχυρό ρόστερ στο NBA, έεφερε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (64-18), και έναν τρομερά εύκολο δρόμο στα Play Offs μέχρι τους τελικούς, με 12 νίκες και 2 μόλις ήττες στις τρεις πρώτες σειρές.

Πλην του Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος, όμως, αποτέλεσε έτσι και αλλιώς ένα υπολογισμένο ρίσκο σε αυτό το κομμάτι, έχουν κατορθώσει να παραμείνουν υγιείς στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ακόμα κι ο Λετονός, εκτός απροόπτου, θα είναι έτοιμος να βοηθήσει, απέναντι στην πρώην ομάδα του και τον Λούκα Ντόντσιτς, για τον οποίο δεν αποτέλεσε το κατάλληλο αγωνιστικό στήριγμα στο Ντάλας.

Οι σταρ τους, Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν. έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στην πιο κατάλληλη ηλικία για να τραβήξουν κουπί όλη τη σεζόν, και ταυτόχρονα να βρεθούν στα κρίσιμα ραντεβού, όντες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ ο Χόλιντεϊ περιμένει να… βγάλει τα συκώτια του Ντόντσιτς, και οι Γουάιτ και Χόρφορντ να καταθέσουν την κλάση τους. Ο Δομινικανός έχει και μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τους τελικούς του NBA. Έπαιξε για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του σε αυτήν την «πίστα» το 2022, και αποφάσισε να… μη χάνει τρίποντο! Το 62.5% που έχει, είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία των τελικών, μεταξύ παικτών που έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον 20 τρίποντα!


Ποιοι θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το «τρένο» που μοιάζει έτοιμο να φτάσει στον προορισμό του;

Αυτοί που δε φοβούνται τίποτα που δε… βλέπουν κανένα σε ότι αφορά τα μπασκετικά skills και το γνήσιο ταλέντο, και που έχουν «τρελάνει» τον κόσμο του NBA με όσα κάνουν στην postseason. Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ, βρήκαν χημεία εντός και εκτός παρκέ, αλλά και τα κατάλληλα κομμάτια να τους πλαισιώσουν, και απέχουν 4 νίκες από την απόλυτη λύτρωση.

Ο Σλοβένος σταρ πραγματοποιεί ασύλληπτα, ιστορικά Play Offs, με αριθμούς που πραγματικά ζαλίζουν. Συγκεκριμένα αποτελεί τον πρώτο παίκτη σε ολόκληρα τα Play Offs, σε… όποια στατιστική κατηγορία υπάρχει: Πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, εύστοχα σουτ, εύστοχα τρίποντα, εύστοχες βολές. Μοιάζει απίθανο, αλλά πράγματι, ο Λούκα Ντόντσιτς κυριαρχεί σε όλους αυτούς τους τομείς. Κι όλα αυτά, ενώ είναι ξεκάθαρα ταλαιπωρημένος και «λαβωμένος» από διάφορες ενοχλήσεις και τραυματισμούς.


Ο Ίρβινγκ, από την πλευρά του, θέλει να κάνει τα «μαγικά» του σε ένα γήπεδο και με έναν αντίπαλο, στον οποίο είχε διανύσει μια ταραχώδη θητεία, στην οποία ένιωσε πως δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε, αλλά ούτε και ο ίδιος έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό.

Γκάφορντ και Λάιβλι έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ευστοχίας, και θα κοντράρουν τους ψηλούς των Σέλτικς, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις θέσεις των φόργουορντ, αφού ο Πι Τζέι Γουάσιγκτον, όσο συνεπής και πολύτιμος κι αν είναι, δε θα ξέρει ποιον να… πρωτομαρκάρει.

Είναι δεδομένο πως οι Μάβερικς θα ψάξουν μια υπέρβαση, τόσο μεγάλη, που τα πρόσφατα «όργια» των σούπερ σταρ τους δε μας επιτρέπουν να την υπολογίσουμε με ακρίβεια. Από την άλλη, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, τη στιγμή που οι Σέλτικς θα έχουν ξεκάθαρα την πίεση με το μέρος τους, καθώς η ευκαιρία τους είναι τεράστια, και ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος πως θα εμφανιστεί ξανά.

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για δύο ομάδες με τεράστια «δίψα», και για μια σειρά που θα δώσει στον νικητή άλλη… αίγλη στις τάξεις του NBA.


Αντρέας Φούντας
Πηγή: www.bnsprts.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης