Τελευταία Νέα
Κοινωνία

H ΕΛΑΣ προχώρησε σε 21 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση στην Κυψέλη, εξάρθρωσε συμμορία και συνέλαβε 36 άτομα

H ΕΛΑΣ προχώρησε σε 21 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση στην Κυψέλη, εξάρθρωσε συμμορία και συνέλαβε 36 άτομα
Κατά την επιχείρηση ελέχθησαν 718 άτομα, από τους οποίους προσήχθησαν 182 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 21
Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη στην περιοχή της Κυψέλης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τις προσαγωγές στις οποίες προέβη.
Στην αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συμμετείχαν επίσης αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και εντός Πεδίου του 'Αρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την επιχείρηση ελέχθησαν 718 άτομα, από τους οποίους προσήχθησαν 182 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 21, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με 51 γραμμ. κοκαΐνη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε επακόλουθη έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• 25 συσκευασίες περιέχουσες 1 κιλό και 694,1 γραμμ. κοκαΐνης,
• 43 συσκευασίες περιέχουσες 920 γραμμ. ηρωίνης,
• το χρηματικό ποσό των 12.185 ευρώ,
• 3 κινητά τηλέφωνα,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• 270 γραμμ. άγνωστης ουσίας.

Ακόμα, εντοπίστηκε 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή, για διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.
Επιπλέον, στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής μεταφέρθηκε ασυνόδευτος ανήλικος, για την καταγραφή, την ταυτοποίηση και την παραπομπή του σε κατάλληλη Δομή Φιλοξενίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ βεβαιώθηκαν 27 τροχονομικές παραβάσεις.
Όπως υπογραμμίζεται από την Αστυνομία «οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση».

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες στην Αττική - Συνελήφθησαν συνολικά 36 άτομα

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, στην Αττική.
Για την αποδόμησή της, πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 20 μέλη της, καθώς και 13 άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ 3 μέλη της είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας.
Σε βάρος τους, και σε βάρος ακόμα 20 ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους.
Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε 2 άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη.
Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 10 αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός,
• 3 ρολόγια smartwatch,
• 4 λάπτοπ,
• εξωτερικός σκληρός δίσκος,
• 33 κινητά τηλέφωνα,
• μαχαίρι, 3 αυτοσχέδιες λάμες και 2 σουγιάδες,
• 24 ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης,
• ηλεκτρονική ζυγαριά,
• 350 ευρώ,
• πλήθος τσαντών,
• 9 ζεύγη γυαλιών ηλίου και
• 2 τραπεζικές κάρτες.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ΄αυτών.
Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 41 περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης