Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Όταν ο Munger κατακεραύνωνε το bitcoin: Είναι ιδανικό για εμπόρους ναρκωτικών, απατεώνες διαφόρων ειδών

Όταν ο Munger κατακεραύνωνε το bitcoin: Είναι ιδανικό για εμπόρους ναρκωτικών, απατεώνες διαφόρων ειδών
Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο Charlie Munger άσκησε δριμεία κριτική στα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα
Στον… κάλαθο των αχρήστων είχε πετάξει ο Charlie Munger τα κρυπτονομίσματα.
Σε μια από τις τελευταίες συζητήσεις του -που θα κυκλοφορήσουν μετά τον θάνατό του σε ηλικία 99 ετών την περασμένη εβδομάδα- το δεξί χέρι του Warren Buffett και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway για σχεδόν πέντε δεκαετίες, κατακεραύνωσε το bitcoin και άλλα ψηφιακά tokens ως άχρηστα και αξιοθρήνητα και ευχήθηκε να απαγορευτούν.
Αν και προτιμούσε πολύ να επενδύει σε παραγωγικά assets, όπως οι επιχειρήσεις, εξακολουθούσε να προτιμά τον χρυσό από τα κρυπτονομίσματα.
«Δεν μισώ τον χρυσό ως επένδυση όσο μισώ τα κρυπτονομίσματα. Νομίζω ότι τα κρυπτονομίσματα θα έπρεπε να έχουν κηρυχθεί παράνομα», δήλωσε ο Munger σε συνέντευξη με τον συνιδρυτή και πρόεδρο της Stripe, John Collison, σε ένα νέο επεισόδιο του podcast «Invest Like The Best».
«Δεν νομίζω ότι η αγορά ενός ποσοστού του τίποτα είναι καλή επένδυση, παρόλο που είναι δύσκολο να δημιουργήσεις περισσότερο τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε τους υποστηρικτές της ως σε μεγάλο βαθμό «αποβράσματα» ή παραληρηματικούς.
Ο αείμνηστος επενδυτής είπε ότι η τεχνολογία δεν χρησιμεύει ως αποθήκη πλούτου, αλλά ως «αποθήκη αυταπάτης». Την κατηγόρησε επίσης ότι τροφοδοτεί κάθε είδους ανεπιθύμητη συμπεριφορά, καθώς επιτρέπει ανώνυμες συναλλαγές που παρακάμπτουν το συμβατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Είναι ιδανικό για εμπόρους ναρκωτικών, απατεώνες διαφόρων ειδών», είπε ο Munger. «Κάθε είδους εγκληματία που μπορείτε να φανταστείτε. Είναι πολύ καλό για εκβιασμούς, απαγωγές. Γιατί να θέλουμε ένα υπέροχο, διευκολυντικό για το έγκλημα, νέο μέσο ανταλλαγής;».
Ο Munger δήλωσε επίσης ότι ήταν «τεράστιο λάθος» για την Sequoia Capital, την ιστορική εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, να κάνει μια πρώιμη επένδυση στην Robinhood, δεδομένου ότι η εφαρμογή συναλλαγών αγκάλιασε την κρυπτογράφηση. «Είσαι επιτυχημένος με τη Sequoia και ταυτίζεσαι με τη χρηματοδότηση ανθρώπων όπως η Apple και ούτω καθεξής, γιατί στο διάολο να πάρεις τη Robinhood, ξέρεις ότι είναι κάποιο καταραμένο κρυπτονόμισμα; Είναι εντελώς τρελό», δήλωσε.
Ο Munger είχε καταφερθεί εναντίον των κρυπτονομισμάτων σε πολλές περιπτώσεις, αποκαλώντας την «ποντικοφάρμακο», «αφροδίσιο νόσημα», «ανοιχτό υπόνομο» και «απόλυτη φρίκη». Είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να παντρευτεί στην οικογένειά του κάποιος που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης