Κρυπτονομίσματα

Πώς το Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια το 2024

Πώς το Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια το 2024
Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κατάφερε να εκτοξευτεί σε νέα ύψη, αγγίζοντας τα 74.000 δολάρια

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει τη ραγδαία άνοδό του, με την τιμή του να έχει εκτιναχθεί πάνω από 60% από την αρχή του έτους, οι εικασίες σχετικά με τους πιθανούς στόχους της τιμής του για το 2024 έχουν φτάσει σε εντυπωσιακά ποσά. Ενώ τα 150.000 δολάρια ήταν ένα ποσό το οποίο ακούστηκε πολλές φορές, ορισμένοι εμπειρογνώμονες της αγοράς crypto αναφέρουν ακόμη πιο αισιόδοξη πορεία, με τις προβλέψεις που φτάνουν έως και τα 200.000 δολάρια.

Γιατί οι προβλέψεις τιμής του Bitcoin είναι τόσο θετικές;

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες γύρω από τις θετικές αυτές προβλέψεις για την τιμή του BTC, είναι οι πρόσφατες επιδόσεις του Bitcoin, το οποίο κατέρριψε το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών και συγκεκριμένα των 69.050. Μάλιστα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κατάφερε να εκτοξευτεί σε νέα ύψη, αγγίζοντας τα 74.000 δολάρια.
Το αξιοσημείωτο σε αυτό το ορόσημο μάλιστα, είναι ότι συνέβη πριν από το αναμενόμενο Bitcoin Halving, διαψεύδοντας τις προσδοκίες και τροφοδοτώντας το ανοδικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα. Μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ανοδική πορεία του BTC, είναι και ο διευθύνων σύμβουλος και CIO της Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko.

Τι αναφέρει ο Mark Yusko σε πρόσφατη συνέντευξή του;

Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Fast Money του CNBC, ο Yusko τόνισε την υπεροχή του Bitcoin έναντι των άλλων κρυπτονομισμάτων και τη δυνατότητά του να ανταγωνιστεί τον χρυσό ως μέσο αποθηκευτικής αξίας.
Ο ίδιος απέδωσε μεγάλο μέρος της πρόσφατης ανόδου της τιμής του Bitcoin στην εισαγωγή των spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία έχουν δει σημαντική ζήτηση από τους επενδυτές από την έναρξή τους τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον Yusko, τα εν λόγω χρηματοπιστωτικά προϊόντα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση στις επενδύσεις του Bitcoin και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την άνοδό του, ιδίως ενόψει του επερχόμενου Halving στα τέλη Απριλίου.
Ειδικότερα, τονίζει ότι η μεγάλες κινήσεις στην τιμή του Bitcoin συμβαίνουν μετά το Halving, με την καθοριστική χρονική στιγμή να είναι το τέλος του έτους. Ιστορικά, περίπου εννέα μήνες μετά το halving, βλέπουμε την κορύφωση της τιμής πριν από το επόμενο bear market.
Κοιτάζοντας στο μέλλον, ο Yusko προέβλεψε ότι το Bitcoin θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει την αξία του έναντι του δολαρίου κατά 10 φορές μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπονοώντας μια τιμή γύρω στα 700.000 δολάρια ανά BTC.
Μάλιστα, δεν είναι ο μόνος που κάνει λόγο για σημαντική αύξηση του Bitcoin, αφού και άλλες αξιόλογες προσωπικότητες συμφωνούν μαζί του. Μερικοί εξ αυτών ο Tom Lee της Fundstrat και οι αναλυτές της Standard Chartered.

Δημοφιλείς επενδύσεις πριν από το Bitcoin Halving

Το Bitcoin Halving αποτελεί ένα αρκετά αναμενόμενο γεγονός, αφού ολόκληρη η αγορά περιμένει μια σημαντική άνοδο. Μάλιστα, πέρα από τις θετικές προβλέψεις για το bitcoin, ιστορικά τα Halvings έχουν οδηγήσει στην άνοδο και πολλών ακόμη κρυπτονομισμάτων.
Όπως όλα δείχνουν, οι επενδυτές αυτή τη στιγμή θέλουν να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις, επενδύοντας σε νέα καινοτόμα έργα τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικές προοπτικές ανόδου. Δύο από τα καλύτερα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα τα οποία συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον κατά τη φάση της προπώλησης είναι:

  1. Bitcoin Minetrix: Ένα κρυπτονόμισμα το οποίο λανσάρει μια καινοτόμο πλατφόρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Οι κάτοχοι μπορούν να ποντάρουν τα κρυπτονομίσματά τους για να επωφεληθούν από τις ανταμοιβές της εξόρυξης, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό ή άλλες γνώσεις. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της προπώλησης.

Αγορά Bitcoin Minetrix

  1. Dogeverse: Το Dogeverse είναι ένα καινούριο meme coin το οποίο έρχεται σε όλα τα γνωστά blockchains. Ως multichain meme coin, στόχος του είναι να καταστεί το πιο δημοφιλές meme coin του 2024. Κάτι στο οποίο θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν τόσο τα memes με τον Cosmo, τον σκύλο, όσο και η δυνατότητα παθητικού εισοδήματος μέσω του Staking. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της προπώλησης.

Αγορά Dogeverse

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης