Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Roubini - «Μειώνονται οι πιθανότητες αποχώρησης κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη»

tags :
Δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Roubini - «Μειώνονται οι πιθανότητες αποχώρησης κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη»
Ορατή η βελτίωση της οικονομίας της Ευρωζώνης
Δεν ανησυχεί - τουλάχιστον όχι όσο ανησυχούσε παλαιότερα - για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini, γνωστός για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις που διατυπώνει για την παγκόσμια οικονομία.
"Οι πιθανότητες αποχώρησης μιας χώρας από την Ευρωζώνη έχουν μειωθεί", παραδέχθηκε, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
"Η βελτίωση της οικονομίας της Ευρωζώνης σημαίνει ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αποχώρησης κάποιας χώρας από αυτήν", τόνισε.
Μπορεί ο Roubini να μην κάνει ειδική αναφορά σε καμία χώρα, ωστόσο είναι βέβαιο πως αναφέρεται και στην Ελλάδα, αφού τον Οκτώβριο του 2012 έχει προειδοποιήσει για "ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ".
Στο μεταξύ, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Roubini, αναφερόμενος στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποίησε για... "περίεργες ομοιότητες του 2014 με το... 1914".
"Αρκετοί ομιλητές στο Davos συγκρίνουν το 2014 με το 1914, οπότε και ξέσπασε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, χωρίς κανείς να το περιμένει...", ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Roubini, απευθείας από την Ελβετία.
"Θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία;" διερωτάται στη συνέχεια ο Roubini.
"2014: Η αντίδραση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, η άγνοια βασικών κινδύνων, η χρυσή εποχή της ανισότητας..." ανήρτησε σε δεύτερο twitter ο διάσημος οικονομολόγος, επιχειρώντας να περιγράψει... το σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης