Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στ. Παπαδόπουλος (ΟΔΔΗΧ) στους Financial Times - H Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές το 2014 - Θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη

Στ. Παπαδόπουλος (ΟΔΔΗΧ) στους Financial Times - H Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές το 2014 - Θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών και θα δείξει δυνατά σημεία της οικονομίας «που θα ζήλευαν άλλα κράτη»
Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές το 2014, εξήγησε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στέλιος Παπαδόπουλος.
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών και θα δείξει δυνατά σημεία της οικονομίας «που θα ζήλευαν άλλα κράτη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα.
Ο Στέλιος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει κατ’ ιδίαν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την πρόθεση της Αθήνας να αντλήσει και πάλι κεφάλαια από τους διεθνείς επενδυτές.
«Το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας -και όχι το παρελθόν της- πιστεύουμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας καθώς οι θεσμικοί επενδυτές θα εξετάσουν την επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Στ. Παπαδόπουλο, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα επικεντρωθεί αρχικά, στην ανάκτηση του βάθους και της ρευστότητας της αγοράς ομολόγων με μικρές εκδόσεις τίτλων.
Οι θεσμικοί εταίροι της χώρας επίσης «θέλουν να δουν ότι η Ελλάδα ανακτά την πρόσβαση στις αγορές με έναν αξιόπιστο και μόνιμο τρόπο», όπως εξήγησε.
Ο Στέλιος Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι τρέχουσες απαιτήσεις εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας είναι χαμηλές και θα βελτιωθούν περαιτέρω από τις αναμενόμενες αλλαγές των προγραμμάτων στήριξης.
Επιπλέον, η Ελλάδα «θα πετύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα εκπλήξει και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014».
«Αυτά είναι χαρακτηριστικά που οι περισσότερες χώρες, ανεπτυγμένες και αναδυόμενες, θα βρουν αξιοζήλευτα», δήλωσε.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων, έχουν υποχωρήσει στο 7,6%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2010, παρά το γεγονός ότι επικρατεί ανησυχία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Η επιστροφή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις αγορές, πριν την έξοδό της από το πρόγραμμα στήριξης, έδωσε θάρρος στην Ελλάδα, που θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι FT, η τρόικα έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τα σχέδια της Αθήνας, φοβούμενοι ότι θα αποπροσανατολιστεί από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης