Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραμένει η ύφεση στον ελληνικό μεταποιητικό κλάδο – Στις 43,3 μονάδες ο μεταποιητικός PMI τον Σεπτέμβριο

Παραμένει η ύφεση στον ελληνικό μεταποιητικό κλάδο – Στις 43,3 μονάδες ο μεταποιητικός PMI τον Σεπτέμβριο
Επιδεινώθηκαν περαιτέρω τον Σεπτέμβριο οι λειτουργικές συνθήκες στις εταιρείες του κλάδου
Σημαντική εξακολουθεί να είναι η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit που δόθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε από τις 39,1 μονάδες του Αυγούστου στις 43,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Η παραγωγή του ελληνικού μεταποιητικού τομέα μειώθηκε για ένατο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ και ο όγκος των νέων εργασιών εξακολούθησε να περιορίζεται τον εν λόγω μήνα.
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Samuel Agass, «τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου υπέδειξαν ότι οι έλληνες κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τις σκληρές συνέπειες των συνεχιζόμενων ελέγχων κεφαλαίου (capital controls), που έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση».
Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας, προσθέτει, υπέδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγής, δεδομένου ότι τα επίπεδα εισερχόμενων νέων εργασιών επηρεάστηκαν αρνητικά από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα.
Ο αριθμός των εργαζομένων, σημειώνει, μειώνεται πλέον κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, ενώ τα επίπεδα ανεκτέλεστων εργασιών υποχωρούν και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης