Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικές πηγές: Άνω του 75% η συμμετοχή των επενδυτών στο swap των ελληνικών ομολόγων

Κυβερνητικές πηγές: Άνω του 75% η συμμετοχή των επενδυτών στο swap των ελληνικών ομολόγων
Σήμερα (28/11/2017) λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή των επενδυτών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων
Άνω του 75% διαμορφώνεται η συμμετοχή των επενδυτών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters.
«Η προσφορά για την ανταλλαγή πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος αναφερόμενος στο γεγονός ότι η συμμετοχή έχει φτάσει στο 75%.
Σήμερα (28/11/2017) εκπνέει η προθεσμία για την προαιρετική πρόταση προς τους επενδυτές να δηλώσουν αν συμφωνούν στην ανταλλαγή (swap) των 20 σειρών παλαιών ομολόγων, που προέκυψαν μετά την αναδιάρθρωση χρέους (PSI) το 2012, συνολικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ, με πέντε νέες σειρές.
Τα ελληνικά Ταμεία θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή με τα ομόλογα αξίας 6 δισ. ευρώ περίπου που κατέχουν σύμφωνα με στέλεχος της κεντρικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης το swap αναμένεται να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των ελληνικών ομολόγων και να εξομαλύνει την καμπύλη των επιτοκίων, στρώνοντας το έδαφος για την επόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη έκδοση ομολόγων θα λάβει χώραν μετά το τέλος της 3ης αξιολόγησης που τοποθετείται χρονικά τον Ιανουάριο αν όλα πάνε καλά και οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές την ευνοούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης