Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πελαγίδης (ΤτΕ): Ασφαλείς 100% οι καταθέσεις, κανένας κίνδυνος από την κατάρρευση της SVB

Πελαγίδης (ΤτΕ): Ασφαλείς 100% οι καταθέσεις, κανένας κίνδυνος από την κατάρρευση της SVB
Δεν είναι μια κρίση πιστωτική, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την υπόθεση επισημαίνει ο κ.Πελαγίδης
Σχετικά Άρθρα
Διαβεβαιώσεις πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι 100% ασφαλείς παρέχει ο Θ. Πελαγίδης, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος επισημαίνει πως δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος από την κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών (Silicon Valley Bank και Signature Bank) για τις ελληνικές τράπεζες.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για την επανάληψη μιας κρίσης αντίστοιχης με αυτής του 2008 ο κ.Πελαγίδης μιλώντας στην ΕΡΑ απάντησε αρνητικά.
«Δεν είναι μια κρίση πιστωτική.
Πρόκειται για μια κρίση που έχει να κάνει με τις επενδύσεις που έχουν γίνει από αυτούς τους οργανισμούς, οι οποίοι εμπλέκονται με τα private equity funds και με τις νεοφυείς επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ.Πελαγίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση.

Κανένας κίνδυνος

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση κάποιον κίνδυνο μόλυνσης, ενώ οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι 100% ασφαλείς.
Σημασία όμως έχει αυτό που λέμε, το συμβολικό της κατάστασης.
Διότι όταν αρχίσει ο κόσμος και οι εταιρείες να ανησυχούν, καταλαβαίνουμε ότι η αξιοπιστία που είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα στη νομισματική πολιτική και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπωσδήποτε υπόκειται σε κάποιες αναταράξεις» επισήμανε ο υποδιοικητής της ΤτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης