Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας
Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας γυναικών συγκριτικά με τους άνδρες, πίσω μόνο από την Ισπανία
Η Ελλάδα εμφάνισε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για τον Ιανουάριο του 2024 που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Το σχετικό ποσοστό στη χώρα μας βρέθηκε στο 7,4%, με τις μοναδικές χώρας του Οργανισμού που εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό να είναι η Ισπανία και η Κολομβία.
Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας γυναικών συγκριτικά με τους άνδρες, πίσω μόνο από την Ισπανία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό στο 4,8% τον Ιανουάριο του 2024, έχοντας παραμείνει κάτω από το 5,0% από τον Ιούλιο του 2022.
Το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο σε 23 χώρες του ΟΟΣΑ τον Ιανουάριο, αυξήθηκε σε 6 χώρες και μειώθηκε μόνο σε 3 χώρες.

Γυναίκες

Ο αριθμός των ανέργων στον ΟΟΣΑ μειώθηκε σε 33,5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της μείωσης του αριθμού των ανέργων νεότερων εργαζομένων (ηλικίας 15-24 ετών).
Τον Ιανουάριο του 2024, το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ για τις γυναίκες παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό στο 5%, 0,3% υψηλότερο από το ποσοστό για τους άνδρες, το οποίο επίσης παρέμεινε σταθερό.
Τον Ιανουάριο του 2024, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών υπερέβαινε επίσης το ποσοστό ανεργίας των ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και 21 χώρες του ΟΟΣΑ, με τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην Ελλάδα, την Κολομβία, την Τουρκία και την Ισπανία.
Αντίθετα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ήταν χαμηλότερο από εκείνο των ανδρών σε 16 χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες και τους άνδρες ήταν το ίδιο στη Σουηδία.
Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ παρέμεινε σταθερό για τους εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, ενώ μειώθηκε για τους νεότερους εργαζόμενους.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, 6,0% και 6,4%, αντίστοιχα.
Τον Ιανουάριο του 2024, ήταν σταθερό ή αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ και της Ευρωζώνης. Μόνο η Αυστρία κατέγραψε σημαντική μείωση.
Εκτός των ευρωπαϊκών χωρών του ΟΟΣΑ, τα ποσοστά ανεργίας τον Ιανουάριο του 2024 ήταν επίσης σταθερά ή μειώθηκαν. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Κολομβία.
Τον Φεβρουάριο του 2024, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό στο 5,8% στον Καναδά, ενώ αυξήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 3,9%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης