Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τόκιο: Ένα παλιό «αστείο» για το Ολοκαύτωμα απομάκρυνε τον σκηνοθέτη των Αγώνων την παραμονή της τελετής έναρξης!

Τόκιο: Ένα παλιό «αστείο» για το Ολοκαύτωμα απομάκρυνε τον σκηνοθέτη των Αγώνων την παραμονή της τελετής έναρξης!
Ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο κωμικός Κεντάρο Κομπαγιάσι, απολύθηκε μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη των Αγώνων, μετά την «εμφάνιση» ενός κωμικού σκίτσου του το 1998 στο οποίο αστειευόταν για το Ολοκαύτωμα!

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής, Σεΐκο Χασιμότο, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (22/7) την απόλυση του Κομπαγιάσι και ότι οι αξιωματούχοι θα προβούν σε "αναθεώρηση" της τελευταίας στιγμής των τελετών έναρξης και λήξης, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τον κωμικό.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι ο κ. Κομπαγιάσι χρησιμοποίησε σχόλια που κορόιδευαν ένα τραγικό γεγονός στην ιστορία στην προηγούμενη παράστασή του». Ωστόσο ο Χασιμότο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου.

Το αμφιλεγόμενο αστείο του Κομπαγιάσι ήρθε κατά τη διάρκεια ενός σκετς που εκτελέστηκε με το κωμικό του δίδυμο, τους Ramens, όπου φέρεται να έκανε ένα off-hand σχόλιο για να παίξει ένα «παιχνίδι» του Ολοκαυτώματος, αν και ορισμένοι Ιάπωνες netizens έχουν αμφισβητήσει το ακριβές πλαίσιο του αστείου.


Το Simon Wiesenthal Center, μια εβραϊκή οργάνωση δικαιωμάτων, καταδίκασε τον Κομπαγιάσι λέγοντας ότι «Οποιαδήποτε συμμετοχή αυτού του ατόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα προσέβαλε τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων και θα γελοιοποιούσε σκληρά τους Παραολυμπιακούς. Κάθε άνθρωπος, όσο δημιουργικός κι αν είναι, δεν έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει τα θύματα της ναζιστικής γενοκτονίας».

60533c30203027312a375ca2.jpg

Ο κωμικός δεν είναι ο πρώτος Ολυμπιακός υπάλληλος που απολύεται ή παραιτείται. Το Μάρτιο, ο επικεφαλής δημιουργός των Αγώνων, Χιρόσι Σασάκι παραιτήθηκε αφού πρότεινε ένα plus size μοντέλο να εμφανιστεί ως διασκεδαστής στην τελετή έναρξης φορώντας αυτιά χοίρων, με το σλόγκαν «Olympig». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιάπωνας συνθέτης Κίγκο Ογιαμάντα, ο οποίος κλήθηκε να γράψει μουσική για την τελετή έναρξης, παραιτήθηκε επίσης μετά την επανεμφανιζόμενη συνέντευξη του από τη δεκαετία του 1990, στην οποία μίλησε για ανελέητο εκφοβισμό των συμμαθητών του στο λύκειο, συμπεριλαμβανομένου ενός μαθητή με ειδικές ανάγκες.

60f591c520302704526d0021.jpg

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αντιμετώπισαν μια μακρά σειρά προβλημάτων, έχοντας αναβληθεί για έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Μπορεί η τελετή έναρξης να ξεκινά σε λιγότερο από μια μέρα, οι «καταραμένοι» Αγώνες θα μπορούσαν ακόμα να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, με την οργανωτική επιτροπή να προειδοποιεί ήδη από την Τρίτη ότι δεν είχε αποκλείσει την ακύρωση της εκδήλωσης συνολικά, επικαλούμενη παρατεταμένους φόβους για τον κορονοϊό.

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης