Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ρευστότητα δεν έχει μαγικές λύσεις – Το ελληνικό χρέος χρειάζεται μια απομείωση άνω του 50%

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ρευστότητα δεν έχει μαγικές λύσεις – Το ελληνικό χρέος χρειάζεται μια απομείωση άνω του 50%
Οι όποιες αλλαγές στο φορολογικό και οι φοροελαφρύνσεις θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα
Στην ανάγκη να αλλάξει η κεντρική ιδέα της ακολουθούμενης σήμερα μνημονιακής πολιτικής αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας πως η ρευστότητα δεν έχει μαγικές λύσεις και ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται μια απομείωση άνω του 50% για να καταστεί βιώσιμο.
«Η ρευστότητα δεν έχει μαγικές λύσεις. Θέλει δύο πράγματα. Το ένα στο οποίο είμαστε επίμονοι εδώ και καιρό και αφορά τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το δεύτερο είναι η αλλαγή πολιτικής απέναντι στο τραπεζικό ζήτημα της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ρευστότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σταθάκης.
Παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να αλλάξει άμεσα η ακολουθούμενη πολιτική σε μια σειρά από θέματα
«Πρωταρχικά να αλλάξει η κεντρική ιδέα της μνημονιακής πολιτικής που τα προκάλεσε όλα αυτά. Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα τα οποία επιλύουν σε ένα βαθμό κάποια από τα προβλήματα και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα» υποστήριξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι «η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων δεν μπορούν να απαντήσουν στο πρόβλημα».
«Θα χρειαστεί μια γενναία απομείωση του ιδίου του χρέους. Παραμένει κοινός τόπος, ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και χρειάζεται πολύ μεγάλη απομείωση της τάξης του 50%+» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στα όσα προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία ο κ.Σταθάκης είπε ότι «οι όποιες αλλαγές γίνουν στο φορολογικό θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα με δεδομένο ότι οι φοροελαφρύνσεις στα κατώτερα στρώματα θα αυξήσουν τη ζήτηση την οικονομία άμεσα».
«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο επίκεντρό του, την ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια στην δημιουργία μιας νέας παραγωγικής δομής της οικονομίας. Προφανώς αυτή θα έχει μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να αλλάξει η δημόσια πολιτική η οποία επηρεάζει αυτές τις καταστάσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κινητοποιηθεί και ένα σύνολο φορέων ώστε να υπάρξει μια μετατροπή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης