Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Αναγκαίο το «κούρεμα» άνω του 50%

Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Αναγκαίο το «κούρεμα» άνω του 50%
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. πρέπει να μειωθεί το ποσό που πληρώνει η Ελλάδα για χρεολύσια και το οποίο σήμερα είναι 9 δισ. ευρώ το χρόνο
Στη θέση του για «κούρεμα» στο χρέος άνω του 50% εμμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.
Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, επανέλαβε ο Γ. Σταθάκης και τόνισε ότι «κούρεμα» γίνεται με διάφορους τρόπους.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. πρέπει να μειωθεί το ποσό που πληρώνει η Ελλάδα για χρεολύσια και το οποίο σήμερα είναι 9 δισ. ευρώ το χρόνο.
Όπως υποστήριξε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, η ΝΔ δεν ζητά απομείωση του χρέους αλλά ελάφρυνση, δηλαδή μια μικρή επιμήκυνση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μεγάλη απομείωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.
«Μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαπραγματευτούμε το μνημόνιο με άλλους όρους. Η δανειακή σύμβαση θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, καθώς η παρούσα είναι μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη. Θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές» υπογράμμισε σε χθεσινές τους δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm.
Με την τοποθέτηση του αυτή ο κ.Σταθάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους, αν και τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα και έχει σαφείς θέσεις, ιδιαίτερα απέναντι στην προοπτική να γίνει κόμμα εξουσίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Σταθάκης.
Ερωτηθείς για το έτερο μεγάλο ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κυβερνητική του προοπτική, αυτή των συνεργασιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι όποιες συνεργασίες θα αποφασιστούν προεκλογικά και όχι μετεκλογικά.
«Οι συνεργασίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προεκλογικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη γίνονται πολύ σημαντικά βήματα. Αυτό θα μας εξασφαλίσει πλειοψηφική δύναμη και πιθανότατα αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ, απάντησε ότι έχει ήδη ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος
«Ήδη έχει ξεκινήσει ο διάλογος και με πρόσωπα από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και προς το κέντρο. Στα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτσι θα παραμείνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης