Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει ούτε όταν δεν είχε διασπασθεί - Πώς θα κυβερνήσει τώρα;

Δένδιας (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει ούτε όταν δεν είχε διασπασθεί - Πώς θα κυβερνήσει τώρα;
«Όσα έκαναν στο μεταναστευτικό, τα έκαναν λόγω ιδεοληψίας και η πραγματικότητα τους εκδικήθηκε, όπως έγινε με τις τράπεζες», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να κυβερνήσει ούτε όταν δεν είχε διασπασθεί πόσο μάλλον τώρα, διατυπώνει ο κ. Νίκος Δένδιας, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Πώς είναι δυνατόν να μπορέσει να κυβερνήσει τώρα;», διερωτήθηκε συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Ασκώντας δηκτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση, που τηρεί, ανέφερε πως συμπεριφέρεται σαν να είναι «κριτής της Οικουμένης», καθώς «αυτός αποφασίζει ποιος είναι ο καλός και ποιος είναι ο κακός για τον τόπο».
Ο κ. Δένδιας συνέχισε υποστηρίζοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουν να σκάβουν προς τα κάτω και να μάθουν να ακούν και τους άλλους».
Ως προς το ζήτημα της τηλεμαχίας των Τσίπρα και Μεϊμαράκη, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως η ατάκα του προέδρου του Β. Μεϊμαράκη σχετικά με το ωρομίσθιο ήταν πετυχημένη.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, πως θα έδινε ίσως περισσότερο χρόνο για το μεταναστευτικό, αν και κατανοεί το γεγονός πως υπήρξαν συγκεκριμένοι κανόνες με τον χρόνο και τα θέματα.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τραγική διαχείριση του ζητήματος.
«Για το προσφυγικό υπήρχε το σχέδιο ΙΩΝΗ που παραδώσαμε και δεν εφαρμόσθηκε», σχολίασε, χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «διαλύθηκε η διαχειριστική αρχή που υπήρχε και η νέα που δημιούργησε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν απορρόφησε επί μήνες ένα ευρώ».
Στη συνέχεια τόνισε, «στο σχέδιο ΙΩΝΗ υπήρχε οριοθέτηση καταυλισμών για πρόσφυγες ανά την Ελλάδα και πρόβλεψη για 100.000 άτομα.
Δεν έγινε τίποτα.
Το 2012-2014 η απορρόφηση κονδυλίων για το μεταναστευτικό ήταν άνω του 90%.
Δημιουργήσαμε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, δημιουργήσαμε Υπηρεσία Ασύλου και 6 προαναχωρησιακά κέντρα.
Δεν πρόσθεσαν τίποτα.
Δεν έκαναν ταυτοποίηση όσων έρχονταν στην Ελλάδα και δεν διαχώριζαν πρόσφυγες από μετανάστες».
Τέλος, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως «όσα έκαναν στο μεταναστευτικό, τα έκαναν λόγω ιδεοληψίας και η πραγματικότητα τους εκδικήθηκε, όπως έγινε με τις τράπεζες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης