Πολιτική

Γεροβασίλη (κυβ. Εκπρόσωπος): Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ - Το επόμενο 10ημερο οι προτάσεις μας

Γεροβασίλη (κυβ. Εκπρόσωπος): Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ - Το επόμενο 10ημερο οι προτάσεις μας
Εντός της ημέρας θα λυθεί το θέμα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει λύση για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παράλληλα εκτίμησε ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
«Εκτιμώ ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι προφανώς και το δικαιότερο ειναι να επιβαρυνθούν περισσότερο οι συντάξεις των 2.000 ευρώ.
Όπως είπε η κα. Γεροβασίλη, οι ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό θα δημοσιοποιηθούν μέσα στο επομενο δεκαήμερο, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή Σοφών έκανε τις εισηγήσεις της, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει.
Για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να πάει το τη διαπραγμάτευση ακόμα και στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Επισήμανε πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στις θέσεις της παρά το γεγονός ότι η συζήτηση άρχισε με μεγάλες αποστάσεις από τις θέσεις των δανειστών.
Όσον αφορά το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
, η κα.Γεροβασίλη ερωτηθείσα για το ότι οι δανειστές ζητούν είτε 0% είτε 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «υπάρχει σειρά είτε προϊόντων είτε υπηρεσιών που μπορεί από την κοινοτική Οδηγία να έχουν χαμηλό ΦΠΑ».
«Η Οδηγία αυτή έχει τις εξαιρέσεις της σε κάθε χώρα.
Και στην χώρα μας έχει.
Δηλαδή σε αυτόν τον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η ενέργεια.
Κατά συνέπεια θα έπρεπε και το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει 23% ΦΠΑ στην Ελλάδα.
Βλέπουμε ότι με απόφαση της Κομισιόν έχει 13%.
Αυτό σημαίνει ότι τελικά είναι πολιτική η απόφαση» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γεροβασίλη.
Όπως είπε, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση της για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση -0%, 6%, 13% καθώς «είναι η πιο εύκολα υλοποιήσιμη και από πλευράς ισοδυνάμων».
«Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι δανειστές ότι αν πάμε σε μια λύση του 0% θα πρέπει να δούμε σοβαρότερα τα θέματα των πόρων που θα χρειαστεί για να καλύψουν τη διαφορά» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας πως αν τεθεί από τους δανειστές το δίλημμα 0% ή 23% η κυβέρνηση θα συζητήσει το 0%.
Ερωτηθείσα αν συμφωνεί ότι αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον οι γονείς είναι «πενταροδεκάρες», η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως ούτε εκείνη συμφωνεί αλλά ούτε και αυτό είναι έτσι όπως διατυπώνεται.
«Δεν υπάρχουν πενταροδεκάρες και ούτε αυτό εννοούσε ο υπουργός μας.
Είναι μια φράση η οποία αποτυπώθηκε και δυστυχώς με άσχημο τρόπο χρησιμοποιήθηκε» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.
Σημειώνεται ότι τυπικά από σήμερα ισχύει το 23% καθώς έληξε την Παρασκευή η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σχετικά με την προσφυγική κρίση,
και μιλώντας στον απόηχο της συμφωνίας για δημιουργία 50.000 θέσεων φιλοξενίας προσφύγων από τη χώρα μας, η κα. Γεροβασίλη είπε πως η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση να φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογεί, αλλά δεν θα επιλέξει ποτέ να γίνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα έφερε αντιρρήσεις στη δημιουργία ενός στρατοπέδου φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει οικονομική στήριξη και στην Ελλάδα και στην Τουρκία για το προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης