Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Με την πρόταση της η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

Γεροβασίλη: Με την πρόταση της η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι στη λάθος μεριά υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι με την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν μειώνονται ούτε ένα ευρώ οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους στο ασφαλιστικό.
Σε δήλωση της η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεδομένης της αύξησης του ΑΕΠ, από το 2018 και μετέπειτα οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.
«Το 2010, η μέση σύνταξη βρισκόταν στα 1.480 ευρώ, ενώ όταν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την εξουσία ανερχόταν μόλις στα 863 ευρώ.
Πού ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά;
Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι.
Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον αγώνα, τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας.
Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να αποφύγουμε τη μείωση;
Ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια;
Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κα.Γεροβασίλη αφού υπογράμμισε πως «απαιτείται συστράτευση για να αποφευχθεί η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος», κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να αποτραπούν οι νέες μειώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης