Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ισχυρό χαρτί η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές

Γεροβασίλη: Ισχυρό χαρτί η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές
Το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από τη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Για συμφωνία των κοινωνικών εταίρων ώστε να αυξηθούν λελογισμένα οι εργοδοτικές εισφορές για να αποφευχθεί η μείωση συντάξεων, κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Σε σχόλιό της στο Twitter, η κα Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις, αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο».
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι η τελική, αν και επεσήμανε πως συζητείται μια μικρή μεταβολή στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων.
«Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών θα συζητηθεί στις επαφές που θα έχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, με τους ευρωπαίους ομολόγους τους» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, εκτιμώντας πως το ασφαλιστικό θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο πρώτο 10ημερο του Φεβρουαρίου.
Η κα.Γεροβασίλη τόνισε πως οι προτάσεις Κατρούγκαλου είναι κοστολογημένες ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις ενώ ερωτηθείσα για το εάν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πει ότι ο διάλογος και η πρόσκληση θα είναι διαρκής.
Ερωτηθείσα για το εάν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία, απάντησε πως η πρόταση του ασφαλιστικού είναι γνωστή σε όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως είναι μια πλήρως αποδεκτή πρόταση.
Ως προς το ζήτημα της συνεργασίας της κυβέρνησης με την Ένωση Κεντρώων, η κα.Γεροβασίλη τόνισε πως δεν υπήρξε τέτοιο θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως πρόσφατα ο ελληνικός λαός αποφάσισε το ποιος θέλει να διαχειριστεί την έξοδο της χώρας από την κρίση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης