Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο - Όχι σε εκλογές

Γεροβασίλη: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο - Όχι σε εκλογές
Να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Να προσέλθουν στο διάλογο κάλεσε τους αγρότες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έως το τέλος Φεβρουαρίου ώστε τον Μάρτιο να τελειώσει και η αξιολόγηση.
Η κα.Γεροβασίλη κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν όσους δεν επιθυμούν το διάλογο, υπογραμμίζοντας πως η θέση της κυβέρνησης για το αγροτικό είναι «διάλογος, διάλογος, διάλογος».
«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των αγροτών να μην τους συμβούν και άλλα από αυτά που τους έχουν συμβεί τα τελευταία πέντε χρόνια» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.
Παράλληλα κατηγόρησε ομάδες αγροτών, οι οποίες – όπως είπε – επιχειρούν να τορπιλίσουν το διάλογο, αναφέροντας πως οι προπηλακισμοί υπουργών και ανθρώπων δεν είναι κάτι που τιμά το αγροτικό κίνημα.
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τόνισε πως στόχος είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.
Όπως είπε, οι ελληνικές προτάσεις τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο.
«Υπάρχει ένα σχεδόν συμφωνημένο πλαίσιο» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές ολοκληρώνεται την Παρασκευή οπότε οι συζητήσεις θα διακοπούν για μία εβδομάδα και θα ξαναρχίσουν έπειτα από μία εβδομάδα με στόχο να διαρκέσουν και να ολοκληρωθούν τελικά εντός δύο εβδομάδων.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε τον Μάρτιο να έχουμε το τέλος της αξιολόγησης» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει η συμφωνία του Αυγούστου η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη».
Όσον αφορά το προσφυγικό, η κα.Γεροβασίλη τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συμψηφίσουμε το θέμα του δημοσιονομικού και της οικονομικής κρίσης με το προσφυγικό» ενώ απέρριψε το σενάριο των εκλογών
«Δεν θα ήταν πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρόβλημα για τη χώρα.
Οι εκλογές θα τορπίλιζαν τη διαδικασία.
Δεν υπάρχει σενάριο και για οικουμενική κυβέρνηση.
Βλέπουμε ωστόσο κάποιους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις για να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρόμου» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τετ α τετ Τσίπρα - Merkel στο Λονδίνο την Πέμπτη
Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση την Πέμπτη στο Λονδίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Επιπλέον, όπως είπε η κα.Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Faymann, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό M.Rutte, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Timmermans και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ah.Davutoglu. 
Στις 7 – 8 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης