Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Νομικά και πολιτικά ανεπίτρεπτη η πρακτική χωρών της Ε.Ε. στο προσφυγικό – Παραβιάζουν συμφωνίες που αποδέχθηκαν

Γεροβασίλη: Νομικά και πολιτικά ανεπίτρεπτη η πρακτική χωρών της Ε.Ε. στο προσφυγικό – Παραβιάζουν συμφωνίες που αποδέχθηκαν
Εξαιρετικά σύνθετη χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι αμφισβητούνται ακόμη και αυτά που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής από κατώτερους αξιωματούχους κρατών-μελών ή μη της Ε.Ε.
Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη πολιτική εκ μέρους των χωρών αυτών, ενώ αναφέρθηκε στο διάβημα της Ελλάδας προς την Αυστρία και προανήγγειλε και άλλες ενέργειες «που κρίνονται αναγκαίες για τη διευθέτηση του ζητήματος».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η χώρα μας είναι σε διαρκή επαφή με την ολλανδική προεδρία της Ε.Ε., ενώ αναφερόμενη στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, σημείωσε ότι το επιχειρησιακό πλάνο του ΝΑΤΟ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς η Τουρκία προβάλλει αντιρρήσεις.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί όποια κατάσταση προκύψει λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να ζητηθεί οικονομική στήριξη.
Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις αξίες της ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με όρους μη καταπάτησης των δικαιωμάτων, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε απέναντι με μερικές χώρες που παραβιάζουν συμφωνίες στις οποίες οι ίδιες συντάχθηκαν και συμφώνησαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης