Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Παρασκευή 4/3 στις 12:00 το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Την Παρασκευή 4/3 στις 12:00 το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό
Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπουλου
Για την Παρασκευή 4 Μαρτίου, τρεις ημέρες δηλαδή νωρίτερα από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ορίστηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε νωρίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε αποδεκτό το αίτημα που του υποβλήθηκε τηλεφωνικά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατόπιν ο κ.Τσίπρας άρχισε τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο κ.Τσίπρας επικοινώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος συμφώνησε για τη σύγκληση του συμβουλίου την Παρασκευή, παρά τις διαφωνίες που είχε εκφράσει ότι η σύσκεψη θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. 
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για το ίδιο θέμα με την πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, συγκαλεί Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00".
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αναμένεται να είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στην προσφυγική κρίση.
Η θέση με την οποία η Ελλάδα αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, οπότε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης