Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ εμμένει σε αντιλήψεις που ξεπερνούν τη συμφωνία του καλοκαιριού

Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ εμμένει σε αντιλήψεις που ξεπερνούν τη συμφωνία του καλοκαιριού
Το τι θα συμβεί με το ΔΝΤ, μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη
Το ΔΝΤ εμμένει σε αντιλήψεις που ξεπερνούν τη συμφωνία του καλοκαιριού και γι αυτό του ασκούνται πιέσεις από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρώπη, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Το τι θα συμβεί με το ΔΝΤ, μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
«Έχουμε κάνει αρκετές υποχωρήσεις για να φτάσουμε στη συζήτηση για το χρέος αλλά θέλουμε να πορευτούμε με την κοινωνία όρθια», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.
Ερωτώμενη για τις βουλευτικές συντάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις για τους βουλευτές, καθώς παίρνουν μόνο τις συντάξεις από το ασφαλιστικό τους ταμείο».

Για το προσφυγικό

H Ελλάδα έχει καταθέσει στην Κομισιόν σχέδιο έκτακτης ανάγκης ύψους 480 εκατομμυρίων ευρώ με τις αναλυτικές ανάγκες σε προσωπικό, τεχνική βοήθεια κλπ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί για να καλυφθούν περίπου 100.000 πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε η κ. Γεροβασίλη. 
Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.
Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης