Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Υπάρχουν οι βάσεις για να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος Απριλίου

Γεροβασίλη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Υπάρχουν οι βάσεις για να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος Απριλίου
Δικαίωμα του κ.Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές, αλλά πρέπει να σκεφθεί εάν είναι προς το συμφέρον του λαού είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν οι βάσεις για να ολοκληρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές εντός των χρονοδιαγραμμάτων και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος Απριλίου διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήτηση επί της ουσίας χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα».
«Ελπίζουμε ότι η στάση της ΝΔ θα είναι η ανάλογη» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία αναφορικά με την κόντρα με τον κ. Κουμουτσάκο, επέμεινε στην ανάγκη εξηγήσεων από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.
«Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωσή μου, να ζητήσω εξηγήσεις και να απαντήσουν επί της ουσίας.
Αν είχαν λόγο να στραφούν κατά κάποιου θα έπρεπε να ψάξουν για τις διαρροές ή το δημοσίευμα.
Αντιθέτως επέλεξαν τη γνωστή ιστορία αγωγών, μηνύσεων.
Πολύ σκόνη και καμία ουσιαστική απάντηση.
Περιμένουμε σήμερα το βράδυ.
Εκτιμώ ότι η αντίδρασή του είναι έλλειψη ψυχραιμίας» υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη, αναφερόμενη στη κίνηση του Γ. Κουμουτσάκου να καταθέσει μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση.
Όσον αφορά το προσφυγικό, η κα.Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο για τις 30.000 θέσεις ενώ για την Ειδομένη σημείωσε ότι «έχει αρχίσει η εθελοντική απομάκρυνση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας με ρυθμούς που περιμένουμε να αυξηθούν».
Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα απάντησε ότι «έτσι κι αλλιώς η χώρα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια διαμονή προσφύγων ο αριθμός των οποίων είχε οριστεί σε 23.000 για τη χώρα μας με προηγούμενη συμφωνία».  
Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις αρχές του νομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση αύριο για το προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στο κείμενο θα ρυθμίζεται η διαδικασία εξέτασης ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ξεκαθαρίζοντας ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας ως ασφαλούς.
Όσον αφορά την τύχη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η θέση μας είναι εκπεφρασμένη για τον κ. Μουζάλα».
«Η συζήτηση Τσίπρα-Καμμένου είχε αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη σημερινή συζήτηση για τα περαιτέρω» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε πως «είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές, αλλά πρέπει να σκεφτεί αν είναι προς το συμφέρον του λαού η προσφυγή στις κάλπες τώρα».
«Η κυβέρνηση είναι πρόσφατα εκλεγμένη.
Σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα της προσπάθειά της με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης