Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη και Παππάς καλούν τη ΝΔ να αλλάξει στάση για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Γεροβασίλη και Παππάς καλούν τη ΝΔ να αλλάξει στάση για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη
Να αλλάξει στάση απέναντι στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καλούν τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.
«Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα» τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση της ΝΔ.
«Υπάρχει πολιτικό ζήτημα: καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της.
Η ΝΔ να αναγνωρίσει το διαγωνισμό.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ  υπέπεσε σε αντιφάσεις με όσα δήλωσε.
Είναι διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών.
Αν η ΝΔ ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω;
Να το πει στον ελληνικό λαό» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία υποστήριξε ότι όσοι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πάρουν άδεια, «σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων».
Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες.
«Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Εν τω μεταξύ το ίδιο αίτημα προς τη ΝΔ απηύθυνε και ο υπ.Επικρατείας, Ν. Παππάς.
«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αλλάξει θέση σήμερα.
Είναι προσβολή στη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και οφείλει να βγει και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παππάς.
«Ο διαγωνισμός αυτός για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι ένα πάρα πολύ αρνητικό γεγονός.
Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ' εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε τον διαγωνισμό.
Το ΣτΕ από το 2010 έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια αντιβαίνει το Σύνταγμα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως «όλη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
«Υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, αναφέροντας πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς».
«Υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης