Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς για τις νέες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Ξανθός: Μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς για τις νέες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης
Το μεγάλο στοίχημα είναι να βρεθεί το ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες δομές είπε ο υπ. Υγείας
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα παράσχει μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Ξανθός υποστήριξε ότι «στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να συγκροτήσει ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη, το ευρύτερο προσωπικό είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι το ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες δομές».
«Στόχος είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη να στελεχωθεί με γιατρούς που είναι εκπαιδευμένοι στην αντίστοιχη κουλτούρα, των οικογενειακών γιατρών που θα είναι σε αυτά τα μικρά πολυιατρεία (γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων).
Την τελευταία δεκαετία έχουν φύγει σε χώρες της Ευρώπης περίπου 17.000-18.000 νέοι γιατροί και γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αντιστρέψουμε αυτή την τάση, να δώσουμε το μήνυμα ότι σε αυτό το δύσκολο τοπίο υπάρχει προοπτική και σχέδιο, μπορούν να έχουν μία αξιοπρεπή επιστημονική και επαγγελματική διέξοδο» υποστήριξε ο κ.Ξανθός.
«Για το λόγο αυτό έχουμε δώσει αυξημένο κίνητρο, ο μισθός με τον οποίο θα ξεκινά ένας γιατρός δεν θα είναι ο εισαγωγικός που αντιστοιχεί σε έναν επιμελητή Β, αλλά αυτός ενός επιμελητή Α.
Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μέσα και από τα πανεπιστήμια, να ενημερώσουμε τους φοιτητές και τους ειδικευόμενους, να δώσουμε το σήμα ότι η δημόσια περίθαλψη αναδιοργανώνεται, με επίκεντρο την πρωτοβάθμια περίθαλψη και ότι μπορούν να επενδύσουν σε αυτήν την προσπάθεια οι νέοι επιστήμονες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης