Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανόνας του 1 προς 4 στις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Γεροβασίλη: Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανόνας του 1 προς 4 στις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο
Στους 566.022 οι δημόσιοι υπάλληλοι, στους 76.000 οι συμβασιούχοι υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανόνας του 1 προς 4 όσον αφορά τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων, το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου ανέρχεται σήμερα στους 566.022 έναντι 565.671 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016.
«Αυτό σημαίνει πως έχει υπάρξει μία αύξηση των 300 ανθρώπων, η οποία είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία αναφερόμενη και στον αριθμό των συμβασιούχων, τόνισε πως στο άθροισμά τους ανέρχονται σε περίπου 76 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 30 χιλιάδες πληρώνονται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
«Στόχος του υπουργείου είναι να μην ξεπεραστεί το 2017 ο μέσος όρος του 2016» είπε η κα.Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση μέσα από τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε, κατάφερε να εξαιρεθούν από τον κανόνα και να μην ισχύσουν οι περιορισμοί για τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Επιπλέον, η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε όσον αφορά το θέμα προσλήψεων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων ότι είναι αρμοδιότητα των δημάρχων και δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί οι δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη.
«Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί επί σειρά ετών δεν έγιναν προσλήψεις.
Ο κάθε δημότης πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες καθαριότητας.
Σε κάθε περίπτωση το μόνιμο προσωπικό για τη καθαριότητα δεν εμπίπτει στο κανόνα προσλήψεων ένα προς τέσσερα.
Οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τα αιτήματα των δήμων» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης