Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για Σκοπιανό: Τα επιχειρήματα Κοτζιά προσομοιάζουν με αυτά της ΠΓΔΜ – Τα Σκόπια καίγονται για λύση

Κικίλιας για Σκοπιανό: Τα επιχειρήματα Κοτζιά προσομοιάζουν με αυτά της ΠΓΔΜ – Τα Σκόπια καίγονται για λύση
Θέλουμε να λυθεί το Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε λύση υποστήριξε ο κ.Κικίλιας
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τα όσα υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξη του για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ ότι τα επιχειρήματα του προσομοιάζουν με αυτά της ΠΓΔΜ.
«Ένας εθνικός διαπραγματευτής οφείλει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός.
Αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του διανοούμενο, τότε η πρώτη αρετή που θα πρέπει να έχει, είναι η ταπεινότητα.
Αυτός ο τρόπος είναι δείγμα γραφής του αν υπάρχει ψυχραιμία, αν υπάρχει νηφαλιότητα, αν κανείς αντιλαμβάνεται τη κρισιμότητα των στιγμών και πιάνει την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή τα Σκόπια καίγονται για λύση.
«Πρέπει να αποδεχθούν την ιστορική πραγματικότητα και να μην παραχαράσσουν τη ιστορία.
Η ιστορία λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, πρωτεύουσα της είναι η Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα μακεδονικής γλώσσας.
Με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τα εθνικά μας θέματα, με μυστική διπλωματία και βλέποντας από τα έξω προς τα μέσα, είναι βαθύτατα εκτεθειμένη» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα σε δεκάδες πόλεις ο κ.Κικίλιας υπογράμμισε πως η ΝΔ αφήνει ελεύθερα τα στελέχη της να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν.
«Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή.
Θέλουμε να λυθεί το Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε λύση που περιέχει στοιχεία αλυτρωτισμού και η οποία δεν περιέχει την αλλαγή του Συντάγματος και κάνει τα "στραβά μάτια" σε αυτά που λένε οι Σκοπιανοί περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας, γλώσσας, τη μη αλλαγή των διαβατηρίων, των ταυτοτήτων, των σχολικών βιβλίων τους» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης