Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής – Το διαψεύδουν τα στοιχεία

Γεροβασίλη: Απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής – Το διαψεύδουν τα στοιχεία
Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά  υποστήριξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής διατύπωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις επιθέσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατά αστυνομικών τμημάτων και δυνάμεων τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.
«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής.
Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους.
Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά.
Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά.
Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας.
Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας».
«Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας.
Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία.
Υπηρετώ το δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».
«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της.
Ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές "παχέων αγελάδων", ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές - διαρρήξεις κατά 9%.
«Η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες» είπε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης