Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποφάσεις για το μέλλον Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Το κλίμα στην Κουμουνδρούρου, οι ποινές και η στάση Τσίπρα

Αποφάσεις για το μέλλον Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Το κλίμα στην Κουμουνδρούρου, οι ποινές και η στάση Τσίπρα
Στις 17:00 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Α. Τσίπρας, θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη, καθώς συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης 28/2 το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε διευρυμένη σύνθεση.
Στις 17:00 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.
Ήδη, μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του βουλευτή Κρήτη στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, την Κυριακή 26/2 ο Α. Τσίπρας αποφάσισε την παύση του Παύλου Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης.
Επίσης, γνωστοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε διευρυμένη σύνθεση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στη σημερινή συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγγου, Όλγα Γεροβασίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένας Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιώργος Βασιλειάδης. Μαζί θα βρίσκεται και ο πολιτικός σχεδιασμός με τους κυρίους Μπίστη Ραγκούση, Τσακαλώτο και Παππά.
Στο πλαίσιο αυτής, ο κ. Τσίπρας θα εισηγηθεί την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με επικεφαλής τον Αντώνη Κοτσακά, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα και την Τετάρτη 1/3, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί το εσωκομματικό τοπίο.

Οι ποινές

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι προβλεπόμενες ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος, είναι οι ακόλουθες τέσσερις:
-σύσταση,
-επίπληξη,
-αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο,
- διαγραφή.
Σημειώνεται ότι για τις δύο τελευταίες, δηλαδή την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του κόμματος και την διαγραφή, σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι 15.
Συγκεκριμένα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία προεδρεύει ο Αντώνης Κοτσακάς, συμμετέχουν οι: Ρ. Βάρτζελη, Ερρ.Βεντούρας, Χ. Γιαννακίδου, Ν. Θεοδωρακοπούλου, Γ. Κακουλάκης, Μ. Καλογήρου, Ζ. Καπράνας, Κ. Κουντούρη, Μ. Μπαλαούρας, Αμ.Πορτάλιου, Στ. Σακελλίων, Μ. Σπουρδαλάκης, Ελ.Σταματάκη και Λ. Χρήστου – Διαουρτά.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου

Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Πολάκη το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά τη δημόσια απαίτησή του να συμπεριληφθεί στην εκλογική λίστα των Χανίων ο Μ. Χαιρετάκης.
Ωστόσο, δεδομένης της δημοφιλίας του Π. Πολάκη, υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που ζητούν τον κατευνασμό των πνευμάτων και να μην φτάσουν τα πράγματα μέχρι την διαγραφή του από το κόμμα.
Μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παύλος Πολάκης υπέπεσε σε πολιτικό λάθος, αλλά διαφωνεί με τη διαγραφή του από το κόμμα.
Ωστόσο, αντίθετοι στην τακτική Πολάκη τάσονται ο Τομεάρχης Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θ. Ξανθόπουλος. Σε κοινή του δήλωση στις 27/2  τόνισαν πως «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.
Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του στις 26/2, τόνισε ότι "πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν, δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.
Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα, λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου".

Οι αναρτήσεις Πολάκη που έσπειραν τη θύελλα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αρχική του ανάρτηση του για τους εισαγγελείς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο «αψύς Κρητικός» -όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας- επανήλθε την Καθαρά Δευτέρα (27/2) και δημοσιοποίησε το συμβόλαιο για την αγορά πολυτελούς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου της ΝΔ, ενώ συνέχισε επιμένοντας στην «ορθότητα» των λεγομένων του για τον δημοσιογραφικό κλάδο στην τελευταία του ανάρτηση τα ξημερώματα της Τετάρτης 28/2.
p1_1.JPG
ΠΛ2.JPG
Ακολουθεί η ανάρτηση που έβαλε "φωτιά" και προκάλεσε τις καταιγιστικές εξελίξεις:
p3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης