Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές - Μη πιθανή η διαγραφή

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές - Μη πιθανή η διαγραφή
Δεκτή έγινε από το Εκτελεστικό Γραφείο η εισήγηση Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος ο κ. Πολάκης στις προσεχείς εκλογές, ωστόσο δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα διαγραφής
Σχετικά Άρθρα
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμθηκε ο Παύλος Πολάκης, με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τέσσερις ώρες συνεδρίασης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε η Ράνια Σβίγγου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το «παρών» λόγω της διευρυμένης σύνθεσης, έδωσε ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.
Το Εκτελεστικό Γραφείο καταδίκασε επίσης ομόφωνα, τις θέσεις που διατύπωσε ο βουλευτής την Κυριακή 26/2/23 στην επίμαχη ανάρτηση του για το πώς θα είναι «η δεύτερη φορά αλλιώς».
Επίσης, έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος ο κ.Πολάκης στις προσεχείς εκλογές.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει πιθανότατα την Παρασκευή, 3/2/23 αφού προηγουμένως, την Πέμπτη, 2/3 συζητηθεί το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία, όπου πιθανολογείται ότι θα κληθεί να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και στη συνεδρίαση του ΕΓ ορισμένα στελέχη ζήτησαν ακόμη και τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, άλλα, μεταξύ των οποίων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστος Σπίρτζης, ήταν πιο διαλλακτικά, εκτιμώντας ότι αρκεί η αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.
Τελικά, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα διαγραφής του Παύλου Πολάκη καθώς μάλιστα το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε την παραμονή του βουλευτή Χανίων στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ως τις προσεχείς εκλογές. 

Τσίπρας: Εχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα

Νωρίτερα, εξάλλου, ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει στίγμα για τις προθέσεις του μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου ygeiamou.
«Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, δεν κοιμόμαστε, θα δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε όσα είχε πει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Πολάκη.
«Ο κος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκει την ευκαιρία (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται), αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι επί των ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου», είπε.
Σημείωσε ότι στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου αυτή τη στιγμή εξετάζεται το θέμα των παρακολουθήσεων και εκεί βρίσκονται δύο επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών που καταθέτουν ότι εστάλησαν πάνω από 300 SMS σε 100 στόχους και ότι ευρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που σχετίζεται με το Predator.
«Όταν έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη για την ανάρτηση που έγινε… δεν θα το επιτρέψω. Εχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου και την παράταξή μου και να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη».
Όπως τόνισε, «αντί να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα και τις θέσεις μας, τις τελευταίες 48 ώρες ασχολούμαστε με αυτό. Νομίζω ότι η συζήτηση θα τελειώσει και θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:
«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει. Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης